18:40:32 16.07.2020
 
Stiri

OPINIE // Opoziția a provocat electoratul, invocând o iminentă schimbare de Guvern, dar brusc a schimbat retorica: „Nimic mai periculos”

Actualitate 01.06.2020 10:26 Vizualizări866 Autor: Ziarul National
OPINIE // Opoziția a provocat electoratul, invocând o iminentă schimbare de Guvern, dar brusc a schimbat retorica: „Nimic mai periculos”


După ce vreo lună de zile opoziția a provocat electoratul, aflat în anxietate pandemică, invocând o iminentă schimbare de Guvern, aceasta și-a schimbat brusc retorica, remarcă doctorul în științe politice Aurelia Peru-Balan.

„Chipurile, e simplu de răsturnat în groapa istoriei câțiva miniștri ratați, dar e mult mai complicat de legitimat un guvern succesor! Un alt argument suna că actualul guvern trebuie menținut până se va epuiza integral, demonstrându-și incapacitate de a gestiona criza și perioada post-criză pandemică. Nimic mai periculos pentru un popor decât egoismul politic atunci când nu este cazul. Epuizarea unui guvern ineficient se produce paralel cu pauperizarea unui popor, cu compromiterea economiei, agriculturii, a relațiilor diplomatice și a imaginii de țară”, atenționează fostul consilier prezidențial.

Potrivit Aureliei Peru-Balan, cetățenii R. Moldova „vor aștepta”, fiindcă „asta este soarta electoratului pasiv sau a celui profund manipulat cu mituri politice”.

„Și în aceste circumstanțe devine atât de relevantă legenda biblică despre judecata lui Solomon în cazul celor două mame care disputau un copil. Aduceți sabia - spuse înțeleptul rege - și tăiați copilul în jumătate. Una pentru o mama și cealaltă pentru alta. Atunci adevărata mama a renunțat la copil pentru a-i păstra viața, iar Solomon a decis cui sa dea copilul. Vom avea oare ocazia și noi, moldovenii, ca în aceste timpuri grele să avem la conducere o Mamă biblică? Așa ca, atunci când actul guvernării eșuează, să cedeze – fără judecată - pupitrul puterii celor mai performanți, mai onești, mai grijulii”, compară doctorul în științe politice.

Menționăm că atât grupul desprins din Partidul Democrat, cât și reprezentanții PAS și PPDA au vorbiut despre necesitatea de a demite Guvernul Chicu, pentru că ar funcționa ca un staff electoral al lui Igor Dodon. Totuși, deputații din opoziție nu au ajuns la o înțelegere în acest sens.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
13.07.2020 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Niște canalii

11.07.2020 10:46 Ziarul National Alecu Reniță // Statalitatea dodonis...

10.07.2020 09:27 Nicolae Negru Nicolae Negru // Gațcaniada sau cum a...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md