18:13:51 21.02.2024
Stiri

Oleg Brega CERE Curții Constituționale atribuirea unui mandat de deputat

Electorala 2014 06.12.2014 18:30 Vizualizări6017 Autor: Galina Munteanu


Oleg Brega CERE Curții Constituționale atribuirea unui mandat de deputat esquire.ro

Candidatul independent la alegerile din 30 noiembrie Oleg Brega a contestat la Comisia Electorală Centrală (CEC) şi Curtea Constituţională (CC) rezultatele atribuirii mandatelor de deputat în Parlamentul R. Moldova, în urma alegerilor parlamentare din 30 noiembrie curent, ca fiind contrare Constituției R. Moldova, și a solicitat un mandat în Parlament.

Precizăm că Oleg Brega a acumulat la aceste alegeri 14 085 de voturi. Acesta susţine că a adunat ,, mai mult decât orice partid și toate aceste partide – pentru fiecare mandat obținut”.

,,În aceste condiții, neatribuirea mandatului vine în contradicție cu principiile democrației reprezentative, votului egal și drepturilor egale, enunțate de Constituția R. Moldova”, se precizează în sesizarea lui Oleg Brega.

Citeşte şi DATE // Câte voturi i-au revenit unui deputat din noul Parlament

De asemenea, acesta este de părere că ,,neatribuirea mandatului de parlamentar este și un act de discriminare pe motive politice, contrar art.16 al Consituției R. Moldova”.

,,Oleg Brega se află în situația egală cu candidații din listele partidelor în ceea ce privește numărul de voturi acumulate / per mandat, însă obține un tratament juridic diferențiat (Oleg Brega nu obține mandat, iar candidații celor 5 partide – obțin mandatele), ceea ce este o definiție clasică a discriminării”, se mai precizează în textul sesizării.Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin în persoană și...

16.02.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Testul funcțional

12.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Relații paradoxale, ...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md