16:38:59 04.06.2020
 
Stiri

Oficialii europeni, mesaj voalat în faţa ofensivei chinezeşti: Trebuie să fim atenţi la suveranitatea energetică a Europei

Știri 21.05.2019 08:00 Vizualizări670 Autor: Ziarul National
Oficialii europeni, mesaj voalat în faţa ofensivei chinezeşti: Trebuie să fim atenţi la suveranitatea energetică a Europei


Preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, a tras un semnal de alarmă voalat, chiar la conferinţa industriei eletrice din Europa, Eurelectric Power Summit 2019, în ceea ce priveşte intenţiile investitorilor chinezi în Europa.

„Trebuie să fim atenți și la suveranitate, la suveranitatea energetică a Europei. Mă refer la cei care vin nu pentru a face investiții ci pentru a prelua controlul asupra unor sectoare de mare importanță pentru noi. Mai ales în domeniul energetic este important să nu riscăm să cedăm controlul unora care au alte interese decât noi.

Dacă dorim investiții trebuie să asigurăm un parcurs clar și un cadru de reglementare stabil. Dacă dorim o piață adevărată, trebuie ca sistemele noastre energetice să nu fie izolate și să crească gradul de interconectare”, a spus Tajani, la Eurelectric Power Summit.

Fără a le specifica, Tajani s-a referit la companiile chineze, care doresc să îşi extindă prezenţa în Europa, puternic sprijine de Guvernul de la Beijing, iar unul dintre domeniile vizate de ei este şi energia. Din 2010 şi pânnă acum, companiile chineze au investit deja în Europa peste 164 de miliarde de dolari, potrivit unor estimări ale AFP.

În România, cel mai mare proiect în care sunt implicate companiile chineze este finalizarea reactoarelor 3 şi 4 ale centralei nucleare de la Cernavodă, proiect de peste 6 miliarde de euro.

În perioada 20-21mai are loc la Florenţa Eurelectic Power Summit 2019, asociaţia care reprezintă industria electrică din Europa, care grupează mai mult de 3.500 de companii din 30 de ţări europene

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
02.06.2020 11:37 Ziarul National DOC // După ce s-au „odihnit” în peri...

01.06.2020 09:41 Nicolae Negru Nicolae Negru // Refugiul lui Ion Chicu

29.05.2020 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce va pierde Dodon

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md