07:52:02 19.06.2024
Stiri

Oficiali din R. Moldova, indezirabili în Federația Rusă: „Acest lucru este o recunoaștere a faptului că noi apărăm interesul național al R. Moldova, stăm ferm pe poziții în sprijinul Ucrainei și nu ne vindem țara așa cum o fac diverși trădători”

Actualitate 27.05.2024 14:22 Vizualizări1559 Autor: Ziarul National
Oficiali din R. Moldova, indezirabili în Federația Rusă: „Acest lucru este o recunoaștere a faptului că noi apărăm interesul național al R. Moldova, stăm ferm pe poziții în sprijinul Ucrainei și nu ne vindem țara așa cum o fac diverși trădători”


Declararea persona non grata în Federația Rusă a mai multor oficiali de la Chișinău, inclusiv deputați ai majorității parlamentare și membri ai Guvernului, este „o recunoaștere a faptului că noi apărăm în mod principial interesul național al R. Moldova, stăm ferm pe poziții în sprijinul Ucrainei”, afirmă șeful diplomației R. Moldova, Mihai Popșoi.

„Cât privește faptul că sunt indezirabil în Federația Rusă, la fel ca o bună parte dintre colegii mei din Parlament, acest lucru este mai degrabă o recunoaștere a faptului că noi apărăm în mod principial interesul național al R. Moldova, stăm ferm pe poziții în sprijinul Ucrainei și nu ne vindem sufletul și țara așa cum o fac diverși trădători pentru o pungă cu arginți sau un avion plin cu bani”, a declarat astăzi vicepremierul Mihai Popșoi, în cadrul unui club de presă.

Ministrul Afacerilor Externe și-a exprimat speranța că instituțiile de drept din R. Moldova vor acționa „din ce în ce mai ferm pentru a reduce, ideal pentru a elimina” aceste practici ale unor „așa-ziși politicieni”, care, „fiind departe de R. Moldova, pompează resurse financiare aici pentru a destabiliza situația, pentru a ne abate de la cursul nostru de integrare europeană, pentru a corupe alegători, a organiza proteste”, reprezentând o amenințare la adresa securității statului.

În cadrul aceluiași club de presă, Mihai Popșoi a subliniat că, deși R. Moldova a reușit să stabilească, în ultimii ani, un nivel înalt al relațiilor bilaterale cu partenerii externi, în cazul Federației Ruse „avem cel mai scăzut nivel de relații din ultimii 30 de ani”.

„Acest lucru se explică cât se poate de clar – este rezultatul agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei, rezultatul uciderii zi de zi a copiilor, femeilor, bătrânilor... chiar ieri a fost acel atac asupra centrului comercial din Harkov, sunt atacuri constante practic asupra tuturor orașelor din Ucraina. Federația Rusă a susținut separatismul în Transnistria timp de 30 de ani, a alimentat diverse grupări din R. Moldova care au subminat stabilitatea, statul de drept, laundromatul rusesc nu s-a făcut fără contribuția unor figuri de acolo... Deci, atât timp cât va continua acest război barbar împotriva prietenilor și vecinilor noștri ucraineni, nu putem spera la îmbunătățire a relațiilor”, a punctat șeful diplomației de la Chișinău.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

17.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Pentru cine sună ala...

14.06.2024 09:03 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce diferă preferi...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md