07:22:27 02.10.2023
Stiri

OFICIAL // „Vom sancționa dur orice încercare de furt al votului, de influențare a alegerilor din afara republicii și orice implicare de bani murdari care pot denatura alegerile și rezultatul acestora”

Actualitate 12.09.2023 17:28 Vizualizări1119 Autor: Ziarul National
OFICIAL // „Vom sancționa dur orice încercare de furt al votului, de influențare a alegerilor din afara republicii și orice implicare de bani murdari care pot denatura alegerile și rezultatul acestora”


„Prioritatea zero” a actualei guvernări este ca alegerile locale generale din luna noiembrie curent să fie „libere și corecte”, a declarat marți secretarul general al Guvernului, Artur Mija, într-o conferință de presă.

Potrivit lui Mija, instituțiile statului nu vor tolera tentativele de subminare a democrației și ordinii constituționale în cadrul scrutinului din 5 noiembrie curent, iar orice încercare de a denatura votul cetățenilor va fi sancționată.

„Instituțiile statului vor veghea strict desfășurarea alegerilor, astfel încât fiecare vot să fie respectat, iar procesul democratic să fie consolidat. Vom sancționa dur orice încercare de furt al votului, de influențare a alegerilor din afara republicii și orice implicare de bani murdari care pot denatura alegerile și rezultatul acestora. Statul trebuie să se asigure că voința reală a cetățenilor este respectată și garantată”, a afirmat secretarul general al Guvernului.

Totodată, Guvernul nu va admite utilizarea resurselor administrative și nu va permite implicarea funcționarilor publici în campania electorală, în orele de serviciu.

Artur Mija a anunțat că premierul Dorin Recean a dispus instituirea unui grup de lucru interinstituțional pentru asigurarea condițiilor corespunzătoare bunei desfășurări a scrutinului din 5 noiembrie 2023, care va coordona și monitoriza acțiunilor administrației publice centrale și locale. Din această structură fac parte reprezentanți ai Comisiei Electorale Centrale, Consiliului Audiovizualului, Serviciului de Informații și Securitate, Biroului Național de Statistică, Agenției Servicii Publice, Ministerului Muncii și Protecției Sociale, Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Ministerului Justiției, Ministerului Educației și Cercetării, Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale și Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării.

Campania electorală pentru alegerile locale generale va începe pe 6 octombrie curent.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.09.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mărul transnistrean ...

27.09.2023 08:52 Cazimir Țino Cazimir Țino // UNIREA – IDEAL NAȚIONAL

25.09.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Alegerile locale, mi...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord ca R. Moldova să părăsească structurile Comunității Statelor Independente (CSI)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md