16:47:13 25.07.2024
Stiri

Oficial FMI, după demararea oficială a negocierilor de aderare la UE a R. Moldova: „Suntem deschiși să vă oferim mai mult sprijin în procesul de modernizare a statului”

Actualitate 10.07.2024 20:39 Vizualizări1043 Autor: Ziarul National
Oficial FMI, după demararea oficială a negocierilor de aderare la UE a R. Moldova: „Suntem deschiși să vă oferim mai mult sprijin în procesul de modernizare a statului”


Fondul Monetar Internațional (FMI) felicită Republica Moldova cu ocazia deschiderii negocierilor de aderare la Uniunea Europeană (UE) și promite „mai mult sprijin” pentru statul nostru.

Potrivit directorului general adjunct al FMI, Kenji Okamura, după deschiderea negocierilor urmează un proces complex, iar R. Moldova trebuie să fie consecventă pentru a-și atinge scopul de a deveni parte a UE.

„Suntem deschiși să vă oferim mai mult sprijin în procesul de modernizare a statului”, a declarat astăzi Kenji Okamura în cadrul unei întrevederi la Chișinău cu premierul Dorin Recean.

Șeful Guvernului R. Moldova a menționat că, la etapa actuală, autoritățile au de muncit mult nu doar la ajustarea cadrului legislativ, dar și la asigurarea implementării acestuia.

„Parteneriatul de succes cu FMI este un indicator pentru dezvoltarea relațiilor cu ceilalți parteneri. Suntem fermi în calea noastră europeană, în realizarea obiectivului nostru de a crește economia, de a spori calitatea vieții și de a crea cât mai multe oportunități în țara noastră”, a afirmat premierul Dorin Recean.

Menționăm că directorul general adjunct al FMI se află în R. Moldova cu ocazia participării la reuniunea Constituenței Fondului Monetar Internațional și a Băncii Mondiale, găzduită de Republica Moldova în perioada 10 - 12 iulie curent.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Democrația urâtă și ...

19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md