07:12:08 23.03.2019
 
Stiri

Odorizantele de camera și mașină un adevărat PERICOL pentru sănătatea ta

Știri 16.06.2018 08:00 Vizualizări829 Autor: Ziarul National
Odorizantele de camera și mașină un adevărat PERICOL pentru sănătatea ta

Odorizantele sunt utilizate adesea, atât în locuinţe, cât şi la locul de muncă. Multe persoane nu bănuiesc, însă, cât sunt de periculoase aceste odorizante pentru sănătate, deoarece conţin multe chimicale toxice cum ar fi fenol, formaldehidă si ftalaţi.

Aditivii toxici pot provoca mutaţii de ADN şi pot determina dezvoltarea bolilor neuro-degenerative, în special boala Parkinson.

În spațiile închise, astfel de agenți cancerigeni pătrund cu ușurință în organism prin plămâni, chiar şi prin piele. Mai mult decât atât, în compoziția lor poate fi găsit și benzoat de sodiu – E211 și nitrit de sodiu – E250. În fiecare zi, în corpul nostru pătrund sute de viruși dăunători, iar sarcina organismului este de a-i neutraliza. Aceste arome împovărează și mai mult ficatul, care nu reușește să se ocupe de toate problemele şi alte substanțe nocive pot pătrunde nestingherite, slăbindu-ne sistemul imunitar.

Aceste odorizonate trebuie evitate în spaţiile mici, mai ales în camera copiilor. Cele mai inofensive sunt uleiurile aromatice, care în afară de faptul că împrăştie un parfum plăcut, ne ajută să combatem şi anumite probleme de sănătate.

Majoritatea conducătorilor auto apelează la odorizantele de mașină pentru a contracara mirosurile neplăcute din vehicul. Însă, pe când de frumos miros faimoșii brăduți parfumați, pe atât sunt de nocivi pentru sănătate.

Fie că vorbim despre celebrii brăduți parfumați sau de dozele de parfum care se atașează la fantele de aer condiționat. Însă niciunul dintre noi nu ne-am gândit cât de nocive sunt aceste odorizante de mașină.

Medicii ne atrag atenția asupra faptului că aceste odorizante sunt un adevărat pericol pentru sănătate. Potrivit acestora, printre substanțele nocive pe care le conțin aceste odorizante se numără limonenul, ( hidrocarbură cu miros puternic de portocale. În contact cu aerul aceasta poate forma produși ce provoacă unele alergii ale pielii. În plus, poate cauza iritații la nivelul ochilor sal al plămânilor), propanul ( ce afectează sistemul cardiovascular, rinichii sau pielea), dar și benzenul (unul dintre ingredientele principale din odorizantele de mașină. Acesta a fost inclus de către Centrul Internațional de Cercetare a Cancerului în lista substanțelor periculoase de gradul unu, deoarece provoacă leucemie).

Sursa: moldoservice.ro

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.03.2019 09:51 Nicolae Negru Alegerile s-au încheiat, dar campania...

18.03.2019 09:17 Nicolae Negru După politica turtei dulci, vine poli...

15.03.2019 09:23 Nicolae Negru Când „principialitatea” politicienilo...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce coaliție de guvernare credeți că va fi formată în R. Moldova după alegerile parlamentare din 24 februarie 2019?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md