05:55:46 18.07.2024
Stiri

O veste bună pentru Simona // Tehnicianul experimentat care a ghidat-o la primul antrenament după vacanță a făcut anunțul

Sport 29.11.2018 14:38 Vizualizări3459 Autor: Ziarul National
O veste bună pentru Simona // Tehnicianul experimentat care a ghidat-o la primul antrenament după vacanță a făcut anunțul Sursa: prosport.ro


Simona Halep (27 de ani, 1 WTA) a revenit la antrenamente după perioada de refacere și vacanța de după finalul sezonului, iar la prima ședință de pregătire l-a avut aproape pe Florin Segărceanu, căpitanul nejucător al echipei de Fed Cup a României, cel care a acceptat să-i dea o mână de ajutor în această perioadă.

Imediat după despărțirea de australianul Darren Cahill, Simona s-a văzut pusă, din nou, în ipostaza de a căuta un antrenor cu nume alături de care să mențină nivelul arătat în 2018. Dar liderul mondial nu se grăbește să ia o decizie, a anunțat deja că se va duce singură la primele turnee din 2019, iar această situație a dus la apariția temporară a lui Florin Segărceanu în staff-ul jucătoarei din Constanța.

Pentru că unui jucător de tenis, fie el și unul de top așa cum este Halep, i-ar fi imposibil să se antreneze singur, fără sfaturile unui om cu experiență, Simona a decis, se pare, să apeleze pentru moment la serviciile omului care conduce echipa de Fed Cup a României. Astfel, Segărceanu a însoțit-o pe cea mai bună jucătoare a lumii la antrenamentul de miercuri și sunt șanse ca experimentatul antrenor să devină sfătuitorul și chiar antrenorul ei până când Simona și staff-ul său bat palma cu un tehnician pe care să-l angajeze cu normă întreagă.

De altfel, Florin Segărceanu a fost printre primii care au vorbit despre situația Simonei de după ruptura de Darren Cahill: „E o întrebare dificilă. Vă dați seama, cu sufletul aș face-o, dar nu e ușor. Nu e ușor pentru că Simona are nevoie de cineva poate mai tânăr, mai dinamic. Mie îmi place poziția în care sunt căpitan la Fed Cup și bineînțeles cum i-am spus și ei, cât e în țară sunt alături de ea”, spunea fostul tenismen, în urmă cu două săptămâni.

Veste bună: au dispărut problemele

Miercuri, Florin Segărceanu a vorbit despre problemele de sănătate pe care liderul mondial le-a lăsat în spate și a dezvăluit planul Simonei: „Simona este foarte bine, e bine pregătită fizic și a făcut un antrenament destul de intens, de două ore, la capacitate de 70-80%. Nu are niciun fel de dureri la spate, asta este vestea bună. Rămâne să se antreneze în țară până la sfârșitul anului, urmând ca pe 1 ianuarie să plece la Sydney. Nu e pusă încă la punct complet cu pregătirea fizică specifică pentru tenis, dar e normal pentru că nu a mai jucat cinci săptămâni. Ea va efectua în fiecare zi câte un antrenament și, pe măsură ce va trece timpul, va ajunge să facă și două antrenamente pe zi”, a declarat Segărceanu.

Sursa: prosport.ro


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

08.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Krasnoselski se plân...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md