05:28:49 05.08.2020
 
Stiri

O româncă, numită în consiliul științific al Casei Albe

Știri 24.04.2020 13:40 Vizualizări1270 Autor: Ziarul National
O româncă, numită în consiliul științific al Casei Albe


Profesoara de origine română Daniela Rus, directorul Laboratorului de Informatică şi Inteligenţă Artificială (CSAIL) al MIT, a fost selectată pentru a face parte din Consiliul Consultativ pentru Ştiinţă şi Tehnologie, care oferă consiliere Casei Albe pe teme critice referitoare la securitatea şi economia Statelor Unite, inclusiv recomandări privind viitorul muncii şi legate de sprijinul cercetărilor din domeniul ştiinţei şi tehnologiei din Statele Unite, scrie tribuna.us, citată de Romanian Global News.

„Sunt recunoscătoare că pot aduce perspectiva mea de informatician în cadrul acestui grup, într-un moment în care există atât de multe probleme care implică inteligenţa artificială şi alte aspecte ale informaticii ridică o serie de întrebări ştiinţifice şi politice importante pentru Statele Unite şi întreaga lume”, a declarat Daniela Rus.

Cercetarea ei în robotică, inteligență artificială și știința datelor se axează, în principal, pe dezvoltarea științei și inigeriei autonomiei, cu obiectivul pe termen lung de a construi un viitor în care mașinile sunt integrate în viața de zi cu zi, pentru susținerea sarcinilor cognitive, cât și fizice. Aplicațiile activității ei sunt ample și includ transportul, industria, medicamentele și planificarea urbanistică.

Daniela Rus s-a născut în 1963 la Cluj, iar în 1981 a terminat liceul „Nicolae Bălcescu” din oraș. A emigrat în SUA în anii 1980, iar în 1993, la 30 de ani, devenea doctor în ştiinţa computerelor la celebra Cornell University.

În prezent, Daniela Rus ocupă funcţia de director al Laboratorului de Informatică şi Inteligenţă Artificială al MIT (CSAIL), pe cea de decan adjunct al cercetării al MIT Schwarzman College of Computing şi de profesor de inginerie electrică şi informatică la MIT.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.08.2020 09:34 Nicolae Negru Nicolae Negru // Lukașenko va concura...

31.07.2020 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Betonul rusesc al al...

27.07.2020 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // Duelul Tănase-Boțan:...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile prezidențiale, programate să aibă loc pe 1 noiembrie 2020, trebuie amânate din cauza pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md