15:11:20 29.03.2024
Stiri

O fabrică din California produce anual 23.000 de kilograme de carne crescută în laborator

Actualitate 12.11.2021 07:03 Vizualizări2004 Autor: Ziarul National
O fabrică din California produce anual 23.000 de kilograme de carne crescută în laborator Upside Foods


O nouă companie din Bay Area (Regiunea Golfului San Francisco), California, produce carne crescută în laborator la scară largă, fiind capabilă de producerea a peste 181.000 de kilograme de carne modificată genetic pe an. Totuși, cel puțin pentru moment, producția este limitată la doar 22.679 de kilograme anual.

Fabrica acoperă o suprafață de 4.900 metri pătrați și este condusă de compania de tehnologie alimentară Upside Foods.

Industria cărnii crescute în laborator abia începe, iar noi companii de peste tot din lume intră pe piață în fiecare an. Beneficiile sunt clare: sfârșitul dependenței noastre de creșterea animalelor ar putea avea efecte considerabile asupra emisiilor de gaze cu efect de seră. De asemenea, vom putea continua să ne bucurăm de un burger din când în când.

În ciuda producției impresionante, Administrația pentru Alimente și Medicamente și Departamentul pentru Agricultură din SUA încă nu au dat undă verde comercializării cărnii crescute în laborator, însă asta nu o descurajează pe Amy Chen, director executiv al companiei Upside Foods.

„Nu este un vis. Nu este de domeniul științifico-fantasticului. Este realitatea de astăzi”, a spus Chen, citată de Futurism și Descopera.

Produsul este creat la fel ca multe alte cărnuri crescute în laborator. Celule de la animale vii sunt cultivate în bioreactoare masive folosind nutrienți speciali, iar carnea rezultată poate fi adaptată în diferite straturi de grăsime și mușchi.

Deocamdată, compania așteaptă aprobarea autorităților. Între timp, Upside Foods a luat legătura cu lanțurile de restaurante și bucătarii. Apoi, dacă totul decurge conform planului, compania va putea vinde carnea crescută în laborator în supermarket-uri.

Carnea ar putea ajunge să coste la fel de mult ca un pui de calitate înaltă. Totuși, vor fi convinși consumatorii să treacă la carnea crescută în laborator, așa cum au trecut la produsele pe bază de plante? Asta rămâne de văzut.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md