05:23:23 29.03.2020
 
Stiri

O descoperire recentă oferă perspectiva unor noi tratamente pentru mai multe forme de cancer

Știri 16.02.2020 12:00 Vizualizări805 Autor: Ziarul National
O descoperire recentă oferă perspectiva unor noi tratamente pentru mai multe forme de cancer


Această descoperire priveşte structurile pe care le formează celulele canceroase.

Oamenii de ştiinţă de la Facultatea de Medicină a Universităţii Virginia au făcut o descoperire interesantă legată de modul în care funcţionează celulele cancerase. Aceştia explică fapul că în cazul unui cancer considerat „simplu”, meduloblastom, celule formează reţele complexe pentru a-şi asigura evoluţia, iar această observaţie ar putea reprezenta baza unei noi serii de tratamente şi terapii împotriva acestei maladii, notează Medicalxpress.

„Aş crede că acest lucru se întâmplă în toate tipurile de cancer [...] La fel ca formarea unui nou organ, cancerul este format dintr-o colecţie de tipuri de celule care se sprijină reciproc şi se reglează reciproc. Deci formarea reţelei ar trebui să fie normă, mai degrabă decât excepţia”, a explicat cercetătorul Hui Zong, din cadrul Departamentului Microbiologie, Imunologie şi Biologie a Cancerului din cadrul Universităţii.

Un cancer simplu, trei tipuri de celule

Meduloblastom este o formă de cancer cerebral care are efecte asupra copiilor şi care are o structură simplă, ceea ce îl face un subiect al diferitelor studii care vor să înţeleagă principiile are stau la baza evoluţiilor altor tipuri de cancer. „Acest cancer pare simplu. Practic, se ştie de mulţi ani că are doar un tip de celule care proliferează în afara controlului”, a spus dr. Zong. „Cu toate acestea, am observat un paradox interesant. În timp ce celulele tumorale cresc în organism, acestea au o evoluţie limitată şi numai pentru un timp scurt când le scoatem şi le studiem în condiţii de laborator. Prin urmare, am bănuit că unele alte celule ar putea juca un rol important”.

Analizele efectuate de către oamenii de ştiinţă au relevat că în cazul meduloblastomului, evoluţia şi dezvoltarea celulelor anormale este ajutată de către astrocite, celule ale creierului uman care controlează mediul chimic din jurul neuronilor. „Astrocitele au fost, de fapt, legate de prognosticul slab al meduloblastomului, dar nimeni nu şi-a bănuit vreodată originea acestuia, deoarece celula de origine a meduloblastomului nu dă naştere în mod normal astrocitelor. Faptul că astrocitele asociate tumorii au aceeaşi culoare cu celulele tumorale sugerează că provin de fapt de la celulele tumorale. Astfel, unele celule tumorale practic îşi schimbă identitatea pentru a forma un tip de celulă separat”.

Oamenii de ştiinţă explică faptul că evoluţia meduloblastomului are la bază trei tipuri de celule: cele canceroase, celulele canceroase care se transformă în astrocite şi care angrenează un al treilea tip de celule: microgliile, acestea din urmă producând o substanţă asemănătoare insulinei, IGF1, care susţine dezvoltarea celulelor anormale.

Dr. Zong este optimist în legătură cu această descoperire şi este de părere că aceasta va sta la baza unor noi abordări ale tratamentelor împotriva cancerului: Sper că, printr-o metodă proiectată cu atenţie, nu putem reduce doar producţia de IGF1 din microglie, ci şi săfacem să atace tumorile. Odată activate, microgliile ar putea chiar să <<recruteze>> celule imunitare T şi B pentru a combate malignitatea împreună”.

Studiul a fost publicat în Cell.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
27.03.2020 09:29 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unirea rațională sau...

23.03.2020 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // La plecarea lui Petr...

20.03.2020 09:08 Ziarul National Nicolae Negru // Spălarea și stropșea...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți mulțumiți de felul în care acționează autoritățile R. Moldova pentru combaterea extinderii pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md