15:18:31 03.06.2023
Stiri

O carieră de nisip din Anenii Noi, prejudicii de nouă MILIOANE cauzate primăriei locale

Actualitate 13.05.2022 12:10 Vizualizări2150 Autor: Ziarul National
O carieră de nisip din Anenii Noi, prejudicii de nouă MILIOANE cauzate primăriei locale


A extras nisip de pe terenuri cu destinație agricolă, fără a avea permisiune și a provocat daune de nouă milioane de lei unei primării din raionul Anenii Noi.

Potrivit Direcției investigații complexe a Inspectoratului Național de Investigații, factorii de decizie ai unei companii ce gestionează o carieră de nisip din raionul Anenii Noi au dispus efectuarea lucrărilor de extragere a nisipului de pe terenuri care nu aveau de fapt această destinație.

Deși știau despre necesitatea efectuării procedurii de schimbare a destinației terenurilor, aceștia au ignorat prevederile legislației și au continuat lucrările miniere.

Drept urmare, de pe 23 de terenuri cu destinație agricolă, dar și pe o suprafață de 0,2 ha din drumurile de câmp, care constituie proprietate publică, au fost extrase cantități mari de nisip.

Poliția a sesizat Inspectoratul pentru protecția mediului și Institutul de proiectări pentru organizarea teritoriului, care au constatat că, prin acțiunile factorilor de decizie ai companiei respective, a fost cauzat prejudiciu material administrației publice locale, în raza căreia se află terenurile, în sumă de peste 9 milioane de lei.

Pe acest caz a fost pornită o cauză penală pentru samavolnicie, fiind cauzate daune în proporţii mari intereselor publice, iar persoanele găsite vinovate riscă închisoare de la 3 la 8 ani.

Anterior, cel care a alertat presa în acest caz a fost primarul de Beriozchi, Alexandru Mațarin, alesul local indicând spre proprietarul carierei de nisip, Valeriu Răciulă.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
02.06.2023 09:01 Nicolae Negru Nicolae Negru // Resetarea Europei, l...

31.05.2023 09:00 Cazimir Țino Cazimir Țino // Uniunea Europeană - s...

29.05.2023 09:04 Ziarul National Nicolae Negru // „La ce bun o lume în...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că R. Moldova va adera la Uniunea Europeană până în 2030?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md