22:55:36 22.11.2019
 
Stiri

Număr RECORD de participanți la ediția din 2019 a Taberelor ARC, destinate tinerilor din comunitățile istorice românești, inclusiv R. Moldova

Știri 08.07.2019 17:19 Vizualizări617 Autor: Ziarul National
Număr RECORD de participanți la ediția din 2019 a Taberelor ARC, destinate tinerilor din comunitățile istorice românești, inclusiv R. Moldova facebook

Peste 3000 de tineri din comunitățile istorice românești vor participa anul acesta, în perioada 1 iulie – 27 august 2019, la tabere ARC, organizate de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, în parteneriat cu Ministerul Tineretului și Sportului.

Ediția din 2019 a fost lansată în toate cele patru centre de agrement, care vor primi anul acesta copii din diaspora și din comunitățile istorice.

Lansarea din toate cele patru tabere a fost o ocazie ca tinerii și copiii participanți să își demonstreze talentele artistice, sportive precum și cunoștințele de limba română. Ei au găsit parteneri de activități în miniștrii și oficialii locali care i-au vizitat și care, spre surpriza lor, li s-au alăturat la atelierele de lucru, la fotbal, la volei și chiar la plajă.

„O altă premieră este numărul record de participanți, de peste 3.000 de copii și tineri care, pe parcursul a 8 săptămâni, vor intra în contact cu tot ceea ce înseamnă România, tradiția, cultura și civilizația românească. În același timp, la ediția 2019 participă copii români din state precum SUA, Germania și Emiratele Arabe Unite”, informează MRP.

Prezentă la lansarea oficială, premierul României, Viorica Dăncilă, a reiterat importanța respectării drepturilor românilor la identitate etnică, lingvistică şi religioasă și a salutat interesul din ce în ce mai mare pentru activitățile întreprinse de Guvernul României, în vederea păstrării și promovării identității românești.

De asemenea, ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Natalia Elena Intotero, a subliniat că prin intermediul programului de tabere ARC copiii români de pretutindeni își consolidează apartenenţa la identitatea cultural-românească, prin aprofundarea cunoştinţelor de limbă română.

Totodată, taberele ARC facilitează interacţiunea şi dialogul între tinerii din comunităţile istorice, dar şi tinerii din diaspora prin dezvoltarea abilităţilor de comunicare, care este foarte importantă în promovarea imaginii României. Natalia Elena Intotero și-a exprimat aprecierea față de toți cei care susțin și se implică în desfășurarea cu succes a acestui proiect, care de la an la an, adună din ce în ce mai mulți tineri și elevi români din toate colțurile lumii.

De menționat că taberele „ARC” vor fi organizate în perioada 1 iulie – 27 august 2019, în serii consecutive de câte 7 zile în Centrele de Agrement din Sulina, județul Tulcea, Oglinzi, județul Neamț, Căprioara, județul Hunedoara, și Săcelu, județul Gorj.

Anul acesta, la ediția 2019 sunt așteptați în taberele ARC peste 3.000 de copii și tineri români din Albania, Austria, Bulgaria, Canada, Cehia, Emiratele Arabe Unite, Franța, Germania, Grecia, Italia, Macedonia de Nord, Marea Britanie, Olanda, R. Moldova, Serbia, Spania, SUA, Ucraina și Ungaria. „ARC” este parte a Programului de Guvernare 2018-2020 și face parte din pilonul Educație „Nicolae Iorga”, înscriindu-se în Planul anual de acțiuni proprii al Ministerului pentru Românii de Pretutindeni.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.11.2019 09:19 Nicolae Negru Încotro ne duce „guvernul tehnocrat” ...

18.11.2019 09:18 Nicolae Negru Misterul demisiei Maiei Sandu sau po...

15.11.2019 09:13 Nicolae Negru Tătucul Dodon, Maia Sandu și iluziile...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
SONDAJ // Care este soluția cea mai bună pentru R. Moldova, după demiterea Guvernului Sandu?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md