09:54:57 22.07.2024
Stiri

Nota ZECE din oficiu pentru candidaţii care deţin certificate internaţionale de cunoaştere a limbilor străine

Social 23.03.2015 09:43 Vizualizări2403 Autor: Galina Munteanu
Nota ZECE din oficiu pentru candidaţii care deţin certificate internaţionale de cunoaştere a limbilor străine


Candidaţii la examenul de Bacalaureat care au promovat examene cu recunoaştere internaţională pentru certificarea competenţelor lingvistice în limbi străine vor obţine nota zece din oficiu la proba de examen la limba străină din cadrul examenului de Bacalaureat. O metodologie în acest sens a fost aprobată în cadrul şedinţei Comisiei Naţionale de Examene, organizate de Ministerul Educaţiei.

Candidaţii respectivi vor trebui să deţină un certificat care atestă un nivel de competenţă lingvistică egal sau superior nivelului B2 (C1 pentru candidaţii din clasele bilingve), corespunzător Cadrului European Comun de Referinţă pentru Limbi.

Potrivit ministrului Educaţiei, Maia Sandu, nota maximă va putea fi acordată doar în urma promovării examenelor internaţionale recunoscute de minister şi doar după verificarea autenticităţii certificatelor respective.

„Comisia naţională de examene a aprobat o listă a examenelor cu recunoaştere internaţională de testare a cunoştinţelor de limbă străină care vor fi acceptate de către minister. Unul dintre criteriile de bază ale selecţiei examenelor internaţionale a fost posibilitatea de a obţine o confirmare oficială a autenticităţii certificatelor respective din partea instituţiilor care organizează examenele cu recunoaştere internaţională”, a spus ministrul.

Nota „10” din oficiu se poate acorda la oricare dintre limbile străine care au fost studiate de candidaţi pe parcursul învăţământului liceal în fiecare din clasele a 10-a, a 11-a şi a 12-a şi la care candidatul are note medii anuale pentru fiecare dintre aceste clase.

Limba străină la care candidatul solicită acordarea notei „10” din oficiu trebuie să coincidă cu limba străină indicată în cererea de înscriere la examenul de Bacalaureat a candidatului.

Acordarea notei „10” din oficiu este valabilă pentru cele cinci limbi străine studiate în prezent în instituţiile de învaţământ din ţară – engleză, franceză, germană, italiană și spaniolă.

Candidaţii la examenul de Bacalaureat care deţin certificate obţinute în urma promovării examenelor cu recunoaştere internaţională vor depune la secretariatul instituţiei de învăţământ, până la data de 10 aprilie, certificatul, în original, o cerere, în scris, prin care solicită acordarea notei „10” din oficiu la proba de examen la limba străină, o copie a buletinului şi trei copii ale certificatului/diplomei respective.Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Democrația urâtă și ...

19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md