23:45:07 25.06.2024
Stiri

FOTO // Plicuri și pungi cu bani pentru protestatari! Noi percheziții în dosarul care vizează finanțarea ilegală a Partidului „Șor”: Încă 2,5 MILIOANE de lei și 50 000 de euro, ridicate de oamenii legii, dar și trei persoane reținute

Actualitate 09.03.2023 17:43 Vizualizări2610 Autor: Ziarul National
FOTO // Plicuri și pungi cu bani pentru protestatari! Noi percheziții în dosarul care vizează finanțarea ilegală a Partidului „Șor”: Încă 2,5 MILIOANE de lei și 50 000 de euro, ridicate de oamenii legii, dar și trei persoane reținute


Angajații Procuraturii Anticorupție în comun cu cei ai Centrului Național Anticorupție și ai Serviciului de Informație și Securitate au efectuat joi, 9 martie, noi percheziții în dosarul care vizează finanțarea ilegală a Partidului „Șor” de către un un grup criminal organizat.

Oamenii legii anunță că perchezițiile au fost desfășurate în automobilele „așa-numiților curieri ai partidului, responsabili de recepționarea și transportarea banilor ilegali către președinții și vicepreședinții de oficii teritoriale, care la rândul lor urmau să achite transportul și să remunereze persoanele care vin la protestele organizate de partid”.„În rezultatul perchezițiilor, trei persoane au fost reținute, în automobilele cărora au fost depistate mai multe sume de bani repartizate în pungi și în plicuri în valută națională și străină în proporții deosebit de mari, în sumă de peste 50 000 de euro și peste 2 500 000 lei, dar și listele cu datele de contact ale persoanelor care trebuiau să primească banii respectivi. Subliniem că una dintre persoanele implicate în recepționarea și transportarea banilor, față de care Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a aplicat pe 20 februarie 2023 măsura preventivă alternativă arestului (liberarea provizorie sub control judiciar), a fost repetat fixată în activitatea de recepționare și transportarea banilor”, arată Procuratura Anticorupție într-un comunicat de presă.Aceeași sursă subliniază că urmărirea penală în cauza ce vizează finanțarea ilegală a Partidului „Șor” se afla la etapa finală și urmează expedierea cauzei penale în privința unor persoane în instanța de judecată.


Amintim că, în cadrul perchezițiilor efectuate pe 20 octombrie 2022 în dosarul care vizează finanțarea ilegală a partidului „Șor”, procurorii și ofițerii au ridicat peste 4,2 milioane de lei și 4 000 de dolari, iar pe 2 noiembrie 2022 - alte peste 320 000 de lei.

„Pe parcursul ultimilor luni, cu ajutorul mijloacelor tehnice speciale, s-a reușit documentarea a mai multor episoade în care membrii grupului criminal organizat au transmis peste 3,3 milioane de lei, 61 000 de euro și 55 de mii de dolari SUA către membri și activiști ai Partidului Șor. Banii respectivi au fost destinați pentru achitarea persoanelor care au participat la proteste, achitarea transportului și a salariilor în plic membrilor de partid. Probele acumulate confirmă faptul că banii provin din surse interzise de lege”, arăta un bilanț al Procuraturii Anticorupție, prezentat pe 18 februarie curent.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.06.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Scepticii și cobitorii

21.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cu Europa sau cu Asi...

18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md