10:57:19 04.12.2022
Stiri

Noi acuzații la Tiraspol: „Chișinăul deschide săptămânal dosare penale împotriva oamenilor de afaceri”

Politică 08.07.2015 10:45 Vizualizări1888 Autor: Stela Mihailovici


Noi acuzații la Tiraspol: „Chișinăul deschide săptămânal dosare penale împotriva oamenilor de afaceri” novostipmr.ru

Autorităţile din Republica Moldova şi Ucraina agravează criza din Transnistria, a acuzat așa-zisul ministru de externe de la Tiraspol, Nina Ştanski, în timpul unei întâlniri cu Radojko Bogojevici, emisarul special al preşedintelui OSCE pentru reglementarea conflictului transnistrean.

„Trebuie să spun că activităţile autorităţilor moldovene şi ucrainene, din păcate, continuă să agraveze criza din Transnistria", a afirmat Ştanski.

Comerţul regiunii cu agenții economici din dreapta Nistrului a scăzut cu 24%, cu aproximativ 75 de milioane de dolari. Scăderea importurilor a fost de 170 de milioane de dolari.

„Companiile transnistrene implicate în activităţi economice externe se confruntă cu grave probleme logistice, fiind forţate să îşi reorienteze comerţul de la rutele tradiţionale la cele care nu sunt avantajoase din punct de vedere economic", afirmă Ștanski, citată de agenția Tass.

Transnistrenii se plâng că autoritățile de la Chișinău continuă să deschidă dosare penale, al căror număr creşte săptămânal. „Proceduri penale sunt lansate nu numai împotriva oficialilor, ci şi contra oamenilor de afaceri implicaţi în comerţul cu ţările vecine", a precizat Ştanski.

Radojko Bogojevici a afirmat că urmăreşte evoluţia situaţiei din Transnistria și va încerca să caute soluții împreună cu reprezentanții Chișinăului.

El i-a transmis lui Ștanscki un mesaj din partea preşedintelui în exerciţiu al OSCE, ministrul sârb de Externe, Iviţa Dacici. „Serbia, în calitate de stat care deţine preşedinţia OSCE, susţine continuarea dialogului în încercarea de a găsi o soluţie politică, singura soluţie corectă pentru orice conflict”, a fost mesajul lui Dacici.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Top stiri
04.12.2022 10:13 0 Simion vrea dragoste pe bani

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
02.12.2022 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // România întreagă, un...

01.12.2022 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino: Dodecalogul românilor b...

29.11.2022 11:33 Cazimir Țino Cazimir Țino: Riscurile și erorile Ch...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că „Gazprom” are motive întemeiate pentru a reduce livrările de gaze către R. Moldova cu 56,5% pentru luna decembrie, contrar contractului semnat cu „Moldovagaz”?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md