08:56:49 26.08.2019
 
Stiri

Nestle susţine că a descoperit o metodă pentru a produce ciocolată fără a adăuga zahăr

Știri 16.07.2019 19:58 Vizualizări478 Autor: Ziarul National
Nestle susţine că a descoperit o metodă pentru a produce ciocolată fără a adăuga zahăr Agerpres

Grupul elveţian Nestle SA susţine că a descoperit o metodă pentru a produce ciocolată fără a adăuga zahăr, bazându-se în schimb pe un produs rezidual din plantele de cacao drept îndulcitor, în condiţiile în care consumatorii sunt interesaţi de produse naturale şi mai sănătoase, informează Bloomberg.

Nestle, cea mai mare companie alimentară din lume, utilizează o procedură patentată pentru a procesa pulpa care acoperă boabele de cacao într-o pudră care conţine zahăr natural. Graţie acestei tehnici, la toamnă, Nestle va începe să vândă, mai întâi în Japonia, batoane de ciocolată neagră marca KitKat care nu vor avea adaos de zahăr. Până acum, pulpa boabelor de cacao nu a fost utilizată ca îndulcitor şi de obicei era aruncată.

În viitor, grupul elveţian ar putea utiliza aceeaşi tehnică pentru a produce ciocolată albă sau ciocolată cu lapte, a spus Alexander von Maillot, directorul diviziei de dulciuri de la Nestle. De asemenea, anul viitor Nestle ar putea utiliza aceeaşi tehnică pentru alte mărci de dulciuri şi în alte ţări.

Noul tip de ciocolată neagră al Nestle va avea cu 40% mai puţin zahăr decât produsul echivalent cu adaos de zahăr. Actualele batoane de ciocolată neagră Nestle au 12,3 grame de zahăr per porţie, scrie Agerpres.

"Reducerea cantităţii de zahăr nu este ceva accidental, ci o preocupare. Este vorba de o nouă modalitate pentru a produce ciocolată neagră şi utilizează cele mai bune componente ale boabelor de cacao", a spus Alexander von Maillot.

Producătorii de alimente şi băuturi sunt presaţi de consumatori şi guverne pentru a pune la punct produse mai sănătoase pe fondul creşterii cazurilor de obezitate şi diabet. Decizia Nestle ar putea să consolideze poziţia grupului elveţian de lider în industria alimentară şi vine la trei ani după ce aceeaşi companie a descoperit o modalitate pentru a modifica structura zahărului în ideea de putea reduce cantitatea de zahăr din alimentele îndulcite.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
23.08.2019 09:23 Nicolae Negru Ipocrizie, numele tău e Dodon-Sandu-N...

19.08.2019 09:07 Ziarul National După „Alianța Kozak” vine „Planul Koz...

16.08.2019 09:14 Nicolae Negru ACUM-PSRM, divorțul imposibil

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți mulțumiți de numirile guvernării „ACUM”-PSRM de la conducerea Procuraturii Generale, Centrului Național Anticorupție sau a Curții Constituționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md