06:48:01 04.06.2020
 
Stiri

Năstase după Năstase sau va trece și asta

Politică 01.09.2019 11:29 Vizualizări2249 Autor: Ziarul National
Năstase după Năstase sau va trece și asta


Trustia, elegii politikoase

O nouă înregistrare clandestină, arbitrară, din surse ecologic pure, dar neconvenționale, ne-a parvenit insidios în redacție. De data aceasta sunt prinși în flagrant polemic, intim, două somități încoronate ale blocului ACUM ori niciodată: una de gen masculin, alta de gen feminin, vorbind în ritmurile inconfundabile ale Maiei Sandu și Andrei Năstase despre lăcrimoasa Domnica Manole și cauciucosul Vasile Năstase, căruia i se transmite prin testament mandatul de deputat al fratelui său mai mic, Andrei Năstase. Sau viceversa.

Vocea lui Andrei Năstase (AN): … eu vin acum de la Frankfurt, credeam că am închis tema: Domnica a declarat că nu l-a votat pe Țurcan. Și basta, am pus punct. Ea a plâns în fața mea, a vărsat o găleată de lacrimi, nu glumesc, poate chiar mai mult de o găleată și eu nu pot să nu cred o femeie care plânge în fața mea.
Vocea Maiei Sandu (MS) (nerăbdătoare): Nu eu ar trebui să te învăț să crezi mai puțin în lacrimile femeilor. Și eu cred ce spune Liuba Șova și Roșca, deși nu a plâns niciunul dintre ei. Dacă Domnica nu a votat pentru Țurcan, înseamnă că el a obținut numai trei voturi. De unde s-au luat patru? Înseamnă că alegerile în cadrul CC au fost falsificate cu 16,66%? Plahotniuc poate să ne invidieze.
AN: Înseamnă că s-a falsificat, deși e cam greu să falsifici șase voturi. Chiar să nu fii matematician de forță ca dumneata, poți să le numeri pe degete.
MS: Dar pentru cine a votat Domnica Manole, dacă Liuba Șova a obținut numai două voturi? Două și cu trei ale lui Țurcan fac cinci. Unde e al șaselea vot, al Domnicăi Manole? Ea spune minciuni, Andrei, și tu știi că ea spune minciuni. Cum ai instructat-o dumneata să voteze?
AN: Am instructat-o bine, după cum ne-am înțeles. Și Șova poate să spună minciuni, în egală măsură, fără supărare, nu insinuez nimic, constat faptele, așa facem noi în poliție.
MS: Crezi că Șova a votat pentru Țurcan, dar spune că a votat pentru ea? Iar Domnica Manole și Roșca au votat pentru Șova?
AN: Orice e posibil.
MS: Ne-am făcut de râs. Până și Voronin râde de noi.
AN: Va trece și asta, cum spune Țurcan.
MS: Trebuie să cerem demisia lui.
AN: Nu dă nimic demisia lui Țurcan, Maia. Totuna el o să tragă sforile acolo. Ei sunt patru.
MS: De unde patru, dacă dumneata spui că are numai trei voturi?
AN: Are unul secret. Ori Domnica Manole, ori Șova, ori Roșca e omul lui Dodon. Da poate chiar toți trei.
MS: Și atunci cine a votat pentru Șova? Ceilalți, care noi credem că sunt oamenii lui Dodon?
AN: Probabil, pe Șova au votat-o doi dintre cei care credem noi că l-au votat pe Țurcan. Dodon crede că ei îs oamenii lui, iar ei sunt de fapt oamenii noștri, numai că noi nu-i cunoaștem, iar cei pe care credem că sunt oamenii noștri sunt de fapt oamenii lui Dodon, numai că nici noi, nici el nu-i cunoaște… Sau poate el îi cunoaște, nu bag mâna-n foc…
MS (după o pauză grea): Adică ai noștri sunt ai lui Dodon, iar ai lui Dodon sunt ai noștri? M-ai încurcat cu totul, Andrei. Lăsăm să nu ne-ncurcăm și mai tare. Mai este o chestiune de discutat… despre candidatura fratelui Vasile… E cam jenant… Nu s-a găsit un candidat care să nu fie rudă cu niciunul dintre noi?
AN: Înțeleg, dar nu am nicio atribuție. Nu eu l-am propus, l-au propus alții, toată lumea a votat, puteam eu să votez împotriva fratelui meu mai mare? Cum aș fi putut să mă uit în ochii mamei care e cea mai scumpă ființă de pe pământ a unui om. Și dumneata ai votat…
MS: Am votat fiindcă, dacă nu votam, se ridica scandal, holdingul avea să transmită din oră în oră că Maia Sandu a votat împotriva lui Vasile Năstase, fratele lui Andrei Năstase…
AN: Ei, vezi? Lăsăm așa cum este, o să treacă și asta.
MS: Doar am a promis alegătorilor meritocrație, fără favoruri, fără nepotisme….
AN: Fratele meu merită să fie deputat, te asigur, dacă nu ar fi fost el, eu eram un nimeni, culmile pe care le-am atins i le datorez lui… Dacă nu era el, nu porneam mișcarea antioligarhică, el m-a impulsionat să aduc libertatea în această țară.
MS: Dar cel care l-a propus a vrut să se lingușească pe lângă dumneata…
AN: Nu cred, de ce ar face-o? Toată lumea știe, de altfel, că mie nu-mi place lingușeala, că sunt principial și onest, că noi suntem altfel.
MS: Nu te supăra, dar fratele tău e cam violent, l-a slujit pe Voronin-Roșca, a îmbrâncit o femeie-deputat, a concediat niște jurnaliști de la Euro TV… Și atunci ce facem?
AN: Da cu Aeroportul Chișinău ce facem? Da cu Șoigu ce am făcut? „Vizită privată, vizită oficială…”. Va trece și asta.
MS: Încetează, Andrei, să repeți fraza aceasta stupidă a lui Țurcan. Demoralizăm societatea! Noi avem angajamente.
AN: Știu că avem, Maia, eu primul am spus că Plahotniuc va sta la pușcărie și vom întoarce miliardul. Dumneata încă nu te despărțisei sentimental de Filat. Dar dacă un socialist spune că afară plouă și eu văd pe geam că plouă, n-am să spun că nu plouă.
MS: Dar afară nu plouă, Andrei! (Se aude tropăit de picior.)
AN: Dar e nevoie de ploaie!
MS: Nici la Frankfurt nu plouă?
Conversația deraiază spre tema condițiilor meteorologice nefaste, spre incendiile din Siberia, Amazonia și Mexic, sunt exprimate puncte de vedere amatoricești, care nu prezintă interes cognitiv pentru public.

Pentru conformitate: Frosi Buraga
Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
02.06.2020 11:37 Ziarul National DOC // După ce s-au „odihnit” în peri...

01.06.2020 09:41 Nicolae Negru Nicolae Negru // Refugiul lui Ion Chicu

29.05.2020 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce va pierde Dodon

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md