00:09:58 10.05.2025
Stiri

N-ai reușit să le VIZITEZI? Orașele din Europa, care ÎNCHID porțile turiștilor

Știri 15.03.2016 09:00 Vizualizări2321
N-ai reușit să le VIZITEZI? Orașele din Europa, care ÎNCHID porțile turiștilor infotur.ro

În timp ce unele orașe își doresc să atragă cât mai mulți turiști, altele iau măsuri care să limiteze numărul vizitatorilor. Iar argumentele lor sunt plauzibile, dat fiind faptul că turismul modifică radical viață de zi cu zi a localnicilor.

Rezidenții orășelelor puternic turistice se plâng de chirii sunt tot mai mari, o rată criminalității ridicată și o aglomerație insuportabilă. Tocmai de aceea, autoritățile au fost forțate să ia măsuri legale menite să limiteze numărul de turiști ce le călca pragul, notează stirileprotv.ro.

În 2015, Consiliul municipal din Amsterdam a stopat proiectele de construcție de hotele noi în centrul orașului. Pentru un oraș care și-a clădit prosperitatea pe turism și care în august 2015 a avut un grad de ocupare de 90% a unităților de cazare, măsură este una surprinzătoare.

Nu doar localnicii se declară iritați de turiști-până și directorul muzeului Rijksmuseum s-a plâns de numărul mare de vizitatori. Tocmai de aceea, tot mai multe muzee din Amsterdam le pun la dispoziție turiștilor vizitele online – de exemplu, poți explora muzeul lui Anne Frank pe site-ul oficial.

Situația este una critică și în Barcelona. Numărul turiștilor care au ajuns pe coastă spaniolă s-a triplat în ultimii 15 ani. Rezidenții consideră că turismul reprezintă o problemă mai gravă decât sărăcia. Ada Colau, actualul primar al Barcelonei, a fost aleasă pe bază unei campanii anti-turiști, în iunie 2015.

Iar Veneția a avut, poate, cel mai mult de suferit de pe urmă turismului agresiv. În ultimii 30 de ani, orașul și-a pierdut jumătate din locuitori.

Vasele uriașe de croazieră uriașe care aduc zeci de mii de turiști în timpul zilei l-au transformat într-un „parc tematic”, acuza rezidenții, care vor că primăria să impună o taxa pentru vizitarea Pieței San Marco, astfel încât turiștii să plătească pentru mizeria pe care o creează.

În tot acest timp, mulți dintre venețieni au renunțat la locuințele lor și s-au mutat în alte orașe. Așa a devenit Venezia un oraș supra-aglomerat pe timp de zi și un oraș-fantomă pe timp de seară.

Autor:
Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
30.12.2024 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anul politic 2024, î...

30.12.2024 09:55 Valeriu Saharneanu Valeriu Saharneanu // Rezidenții tran...

27.12.2024 09:10 Nicolae Negru Nicolae Negru // Maia Sandu, al doile...

Sondaj
Credeți că lupta împotriva corupției mari va fi impulsionată prin comasarea Procuraturii Anticorupție și PCCOCS?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2025. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate Termeni și condiții News widget RSS Contacte