07:37:06 06.12.2021
Stiri

Motivul neașteptat pentru care UITUCII sunt mai inteligenți

Știri 13.09.2018 19:30 Vizualizări1103 Autor: Ziarul National
Motivul neașteptat pentru care UITUCII sunt mai inteligenți sursa: tabu.ro


Să fii uituc nu pare tocmai o calitate. Dar când afli de la oamenii de știință că ești de fapt mai inteligent, atunci îți vei schimba părerea. Deși mulți dintre noi considerăm că avem o memorie de elefant, se întâmplă din când în când să uităm câte ceva. Mărunțișuri în cele mai multe cazuri! Dar asta nu e grav, cred cercetătorii! Pentru că uitucii sunt de fapt persoane mai istețe.

Ne vom pune probabil întrebarea: cum este posibil acest lucru? Ei bine, explicația este următoarea. Uitatul are, de fapt, aplicații practice. Avem acest scenariu: vă duceți la magazin să cumpărați trei produse și, brusc, în fața raftului, uitați ce trebuie să luați. Chiar mai rău, sunteți acasă și vă ridicați să mergeți la bucătărie, dar ați uitat de ce v-ați îndreptat într-acolo. Dacă v-ați confruntat adesea cu aceste tipuri de probleme, veți fi bucuroși să aflați că nu este nimic în neregulă cu voi. De fapt, uitarea ar putea să te facă mai inteligent.

Așadar, este perfect normal atunci când uitați un lucru ocazional. Deoarece, în multe cazuri, înțelegerea imaginii de ansamblu este mai bună pentru creier și pentru siguranța ta decât reținerea tuturor detaliilor. De fapt, partea creierului care păstrează amintirile le înregistrează peste amintirile mai vechi și neînsemnate. Așa că amintirea tuturor micilor detalii nu ne face mai inteligenți, sunt de părere cercetătorii de la Universitatea din Toronto.

Este important să reținem ce este esențial pentru noi. Creierul nostru funcționează ca un computer. Hipocampul, situat în centrul creierului, este partea cerebrală în care se stochează amintirile și tinde să filtreze detaliile inutile. Cu alte cuvinte, ne ajută să „optimizăm procesul de luare a deciziilor inteligente, ținând cont de ceea ce este important”. Acest lucru ar putea fi mai ușor de înțeles dacă ne gândim la exemplul unei persoane care își aduce aminte chipul unui om, dar nu și numele său.

Dar inteligența creierului uitucilor nu se încheie aici. De asemenea, ne ajută să alegem ce amintiri vechi nu ne mai sunt de folos, pentru a face loc unor amintiri noi, mai importante. Deși este mai bine să îți amintești fiecare detaliu și să ții cont de imaginea de ansamblu, foarte puține persoane sunt capabile să facă acest lucru. Cu toate acestea, acest studiu nu spune faptul că este normal să uiți lucruri tot timpul.

Sursa: tabu.ro

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.12.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Aisbergul lui Șor

29.11.2021 13:58 Ziarul National Ioan Aurel Pop, președintele Academie...

29.11.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre r...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce notă îi puneți Guvernului condus de premierul Natalia Gavrilița pentru activitatea din primele 100 de zile de activitate?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md