16:42:54 17.07.2019
 
Stiri

Moscova, supărată pe autoritățile Poloniei, pentru că nu l-au invitat pe Vladimir Putin la comemorarea a 80 de ani de la izbucnirea celui de-al Doilea Război Mondial

Știri 26.03.2019 18:00 Vizualizări811 Autor: Ziarul National
Moscova, supărată pe autoritățile Poloniei, pentru că nu l-au invitat pe Vladimir Putin la comemorarea a 80 de ani de la izbucnirea celui de-al Doilea Război Mondial

Polonia nu a pus în discuție rolul Uniunii Sovietice în învingerea Germaniei hitleriste în cel de-al Doilea Război Mondial, a comentat șeful Cancelariei președintelui Poloniei, Krzysztof Szczerski, criticile Kremlinului pentru lipsa unei invitații adresate lui Vladimir Putin la comemorarea a 80 de ani de la izbucnirea războiului, relatează publicația wPolityce, citată de Pagina de Rusia.

„Toate festivitățile care au loc într-o țară și dedicate aniversării Marelui Război pentru Apărarea Patriei sau celui de-al Doilea Război Mondial, fără participarea țării noastre, nu pot fi considerate complete, deoarece nu se poate subestima rolul țării noastre în fnalizarea celui de-al doilea război mondial“, se arata în declarația de luni a lui Dmitri Peskov, purtător de cuvânt al președintelui rus.

Comentând această declarație a Kremlinului, Szczerski a dar asigurari că nimeni nu pune sub semnul întrebării rolul URSS în victoria asupra Germaniei naziste în 1945.

„În acest sens, sărbătorirea sfârșitului războiului fără participarea Rusiei ar fi cu adevărat incompletă, dar 1939 are un context istoric complet diferit”, a spus el.

Szczerski a explicat încă o dată că trimiterea invitațiilor la festivități are un caracter modern, nu unul istoric și nu a fost o încercare de a rescrie sau de a reevalua istoria.

„Noi comemoram împreună cu statele cu care cooperăm îndeaproape pentru pace, care se bazează pe dreptul internațional, inclusiv pe principiile suveranității și inviolabilității frontierelor, acestea fiind statele NATO, UE și ale Parteneriatului Estic”, a spus el.

Cancelaria președintelui Poloniei nu l-a invitat pe președintele Vladimir Putin să fie prezent la comemorarea a 80 de ani de la începutul celui de-al Doilea Război Mondial.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.07.2019 09:23 Nicolae Negru Îi va telefona Putin Maiei Sandu?

12.07.2019 09:21 Nicolae Negru „Ultima redută” a căzut! Ce urmează?

10.07.2019 10:19 Ziarul National Diferențe între LIDERI și șefi. A avu...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că deputații din R. Moldova trebuiau să voteze PENTRU reîntoarcerea dreptului de vot Federației Ruse la APCE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md