08:47:24 03.12.2020
 
Stiri

FOTO // Ziua Armatei Române, marcată în R. Moldova: „Ostașii români care au căzut pe aceste meleaguri au luptat pentru reîntregirea țării, pentru această palmă de pământ care a aparținut României și a fost ruptă din trupul țării”

Actualitate 23.10.2020 17:57 Vizualizări1167 Autor: Ziarul National
FOTO // Ziua Armatei Române, marcată în R. Moldova: „Ostașii români care au căzut pe aceste meleaguri au luptat pentru reîntregirea țării, pentru această palmă de pământ care a aparținut României și a fost ruptă din trupul țării” Ambasada României în R. Moldova


Ziua Armatei Române a fost marcată vineri, 23 octombrie, la Cimitirul de Onoare al Eroilor Armatei Române situat în interiorul cimitirului localității Mana din raionul Orhei.

La evenimentul organizat de Ambasada României în Republica Moldova au participat E.S. Daniel Ioniță, Ambasadorul României în Republica Moldova, ministrul Apărării de la Chișinău, Alexandru Pînzari, președintele raionului Orhei, primarul localității Mana, un sobor de preoți din cadrul Mitropoliei Basarabiei, precum și locuitori din Mana.

Ambasadorul României Daniel Ioniță a precizat, în discursul susținut cu această ocazie, că „generația bunicilor noștri a avut parte de război și foamete, iar ostașii români care au căzut pe aceste meleaguri au luptat pentru reîntregirea țării, pentru dreptate și libertate, pentru această palmă de pământ dintre Prut și Nistru, care a aparținut României ca urmare a actului măreț de la 1 decembrie 1918 și care a fost ruptă din trupul țării ca urmare a odiosului Pact Ribbentrop-Molotov”.

Diplomatul i-a mulțumit ministrului Apărării al Republicii Moldova pentru participarea la eveniment și a dat asigurări că „România a fost, este și va fi întotdeauna alături de Republica Moldova, va susține parcursul european al acesteia și va derula proiecte în sprijinul cetățenilor”.

„La 25 octombrie, România își sărbătorește Armata. Această zi este una cu o semnificație aparte pentru istoria Românei, întrucât marchează o însemnată faptă de arme a Armatei Române în luptele duse în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, respectiv eliberarea localității Careii Mari, ultima palmă de pământ românesc ocupată de inamic, cu prețul vieții a peste 50.000 de militari români. Ziua Armatei Române este dedicată și sacrificiului militarilor români care s-au sacrificat în întreaga noastră istorie”, a declarat la eveniment atașatul militar, aero și naval al României în Republica Moldova, col. Cristi Ladaniuc.

Menționăm că în Cimitirul de Onoare Românesc din localitatea Mana sunt înhumați 16 Eroi Români (2 identificați și 14 neidentificați), din cadrul Regimentului 32 Dorobanți, căzuți eroic la datorie în data de 14 iulie 1941, în urma luptelor purtate în Zona Văii Mana, pentru eliberarea Basarabiei de sub ocupația sovietică, consecință a pactului Ribbentrop-Molotov.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


ion 23.10.2020 20:16

Glorie eterna eroilor Armatei Romane cazuți pentru eliberarea Basarabiei si Bucovinei de sub ocupatia sovietica!

Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
30.11.2020 09:15 Nicolae Negru Nicolae Negru // La mulți ani, România!

27.11.2020 09:27 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cine să-l sfătuiască...

23.11.2020 09:15 Nicolae Negru Nicolae Negru // Noii neutraliști

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Guvernul Chicu trebuie să-și continue activitatea și după ce Maia Sandu a câștigat funcția de președinte al R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md