05:41:19 29.07.2021
 
Stiri

Moscova a trimis vaccinuri pentru imunizarea a 12 mii de persoane din Transnistria și a 2 000 de preoți din R. Moldova, care denunțau anul trecut pretinse „cipuri” în vaccinuri: Câte doze au rămas pentru populația de pe malul drept al Nistrului

Actualitate 22.06.2021 12:48 Vizualizări1025 Autor: Ziarul National
Moscova a trimis vaccinuri pentru imunizarea a 12 mii de persoane din Transnistria și a 2 000 de preoți din R. Moldova, care denunțau anul trecut pretinse „cipuri” în vaccinuri: Câte doze au rămas pentru populația de pe malul drept al Nistrului


Federația Rusă a trimis în R. Moldova un lot de 64 de mii de doze de vaccin Sputnik V pentru imunizarea a 32 de mii de persoane.

Secretarul de stat de la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Denis Cernelea, a declarat astăzi că dozele pentru imunizarea a 12 000 de persoane sunt destinate Transnistriei.

Totodată, alte 4 000 de doze de Sputnik V vor ajunge la Mitropolia Moldovei, care a anunțat anterior „ajutorul umanitar din partea Patriarhiei Ruse” .

„Suntem în comunicare cu Mitropolia. Într-o zi-două, va fi luată decizia vizavi de repartizarea și modalitatea de asimilare a acestor doze”, a declarat Cernelea, într-o conferință de presă.

„Mulțumim pentru deschiderea Mitropoliei, pentru că a dat dovadă de responsabilitate și grijă față de populație, iar exemplul angajaților Mitropoliei care se vor vaccina va fi preluat și de persoanele care ezită să se imunizeze”, a adăugat și coordonatoarea campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, Ninel Revenco.

CITIȚI și VIDEO // Peste 60 000 de cetățeni ai R. Moldova s-au vaccinat împotriva COVID-19 peste hotare și ridică rata de imunizare a populației la 15%

Astfel, pentru populația de pe malul drept al Nistrului mai rămân 18 000 de locuri pentru vaccinarea cu Sputnik V. Anterior, socialistul Igor Dodon, care era gata să se imunizeze cu acest ser încă din august 2020 în calitate de „voluntar”, a anunțat că s-ar putea imuniza cu Sputnik din acest lot venit acum în R. Moldova.

Amintim că Mitropolia Moldovei a avut inițial o poziție reticentă vizavi de imunizarea anti-COVID, reluând în anul trecut tezele propagandei rusești.

Pe 19 mai 2020, Sinodul Mitropoliei din Republica Moldova a adoptat o declarație prin care cerea Guvernului să nu intoducă obligativitatea vaccinării împotriva COVID-19. Atunci, prelații de la Chișinău invocau o teorie a conspirației, precum că Bill Gates vrea să introducă cipuri în oameni, ca să-i controleze de la distanță.

„Este obligatoriu de a enunța și ideea că vaccinarea reprezintă și un pericol de microcipare sau introducere în organismul uman a altor dispozitive străine lui. Opinia publică din multe state europene, protestează contra obligativității vaccinurilor, mai ales a vaccinului contra COVID-19, deoarece le consideră o cale prin care sistemul antihristic mondialist dorește să introducă în corpurile oamenilor microcipuri cu ajutorul cărora să-i poată controla, prin intermediul tehnologiei 5G. (...) Bill Gates este considerat principalul responsabil pentru crearea tehnologiei de microcipare a populației, prin intermediul unui vaccin care să introducă în trup nanoparticule care reacționează la undele transmise de tehnologia 5G și permit sistemului să îl controleze pe om de la distanță”, se arăta într-un comunicat al Mitropoliei conduse de mitropolitul Vladimir.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.07.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Jocul cifrelor și al...

23.07.2021 09:32 Nicolae Negru Nicolae Negru // Politica României în...

20.07.2021 15:37 Ziarul National George Damian // Adio, Basarabia! Ren...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cine credeți că trebuie să fie viitorul prim-ministru al R. Moldova, după victoria PAS din alegerile parlamentare anticipate?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md