04:42:56 16.04.2024
Stiri

Mort sau viu, Putin va pierde alegerile prezidențiale

Actualitate 10.12.2023 10:59 Vizualizări1834 Autor: Ziarul National
Mort sau viu, Putin va pierde alegerile prezidențiale


Trustia, elegii politikoase

Rușii l-au tot rugat pe Putin să mai candideze o dată, penultima, la funcția de prezident nestrămutat și bietul kaghebist (foști kaghebiști nu există), sclav pe galerele gloriei derjavnice, nu a mai putut rezista tentației, s-a văzut nevoit să cedeze. „Nu am avut altă ieșire", le-a explicat el jurnaliștilor. Poporul rus a respirat ușurat, luminița stinsă de la capătul tunelului transbaikalic distrus de diversioniștii ucraineni a început să clipocească din nou și viitorul luminos a reapărut fâlfâind ca un steag roșu legat de orizontul răposatei nave amiral „Moskva”.

„Să nu credeți că nu m-a frecventat gândul de retragere le pensia binemeritată, dar cum să mă retrag când suveranitatea și integritatea Rusiei e în pericol, când suntem atacați de NATO în Ucraina? Nerușinarea Americii a ajuns până la aceea că ni se cere să ținem armata noastră în hotarele Federației Ruse! Vă imaginați?! Vor să ne izoleze în bârlog, să ne stabilească niște reguli, niște granițe, ca să nu putem elibera pe nimeni, să nu putem călători nicăieri cu tancurile noastre! Nu vom accepta niciodată îngrădirea libertății de circulație a poporului rus și a popoarelor africane frățești!”, a dat asigurări Putin.

„Slavă domnului, - au respirat a doua oară patrioții ruși - suntem salvați, mulțumim, dorogoi Vladimir Vladimirovici! Nu ne pasă de sancțiuni, ne vom trece fără coca-cola și hamburgeri, vom strânge cureaua, vom învăța chineza în loc de engleză, vom merge la războiul frățesc să-i omorâm pe haholii naziști, vom muri și noi cu abnegație, cu zecile și chiar sutele de mii, numai să ne fiți Dumneavoastră președinte!”.

Acum stau și mă gândesc: dar dacă, într-adevăr, Putin a murit și cel care candidează nu este Putin, ci altcineva? Pe de altă parte, și ce dacă a murit? Nu contează dacă e mort sau viu, cum nu contează nici câteva sute de mii de soldați morți în plus pe frontul din Ucraina, căci femeile ruse vor naște altă carne de tun. Contează ca rușii să creadă că cel care candidează e Putin, ca ei să meargă la războiul frățesc și la secțiile de votare cu entuziasm. La urma urmei, pot nici să nu meargă la votare, ci numai la războiul frățesc, oricum Putin, mort sau viu, va câștiga alegerile prezidențiale, dacă voturile vor fi numărate de cei care le-au numărat până acum. Întrebarea e dacă Putin cel mort poate câștiga războiul pe care nu l-a putut câștiga Putin cel viu? Iar, pierzând războiul, la ce îi va folosi câștigul electoral?

Al vostru epistemolog, Ion Buraga


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md