01:30:16 27.02.2024
Stiri

Mongolia râde de Federaţia Rusă, după ultimele incursiuni „istorice” ale lui Putin: „Am găsit harta istorică mongolă. Nu vă faceți griji”

Actualitate 13.02.2024 09:40 Vizualizări1724 Autor: Ziarul National
Mongolia râde de Federaţia Rusă, după ultimele incursiuni „istorice” ale lui Putin: „Am găsit harta istorică mongolă. Nu vă faceți griji” Captură X


Federaţia Rusă o fi mare acum, dar Imperiul Mongol, care includea o bună parte a teritoriului Rusiei, a fost cel mai mare din lume. Fostul președinte al Mongoliei l-a batjocorit în weekend pe președintele rus Vladimir Putin și concentrarea sa pe istorie, pentru a încerca să justifice invazia sa în Ucraina.

Putin a folosit frecvent granițele istorice pentru a-și raționaliza invazia brutală, argumentând că Rusia are o revendicare asupra Ucrainei, chiar dacă Ucraina este o țară independentă.

În interviul său cu fosta gazdă de la Fox News, Tucker Carlson, săptămâna trecută, Putin a subliniat secole de istorie rusă și europeană. Istoricii spun că o mare parte din istoria pe care a dat-o nu rezistă.

La X, Tsakhia Elbegdorj, președintele Mongoliei între 2009 și 2017 și fostul ei premier, și-a bătut joc de argumentul lui Putin.

El a împărtășit hărți care arată cât de mare era Imperiul Mongol, acesta controlând cândva părți din ceea ce este acum Rusia.


„După discuția lui Putin. Am găsit harta istorică mongolă. Nu vă faceți griji. Suntem o națiune pașnică și liberă", a scris Elbegdorj.

Hărțile pe care le-a împărtășit au arătat și cât de mică era Rusia în secolul al XV-lea.

Imperiul Mongol a fost cândva cel mai mare din lume. Teritoriul său acoperea o mare parte din Eurasia și includea China actuală și o mare parte a Rusiei, precum și Ucraina, conform Business Insider, citat de Newsweek.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.02.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // După Maria Zaharova,...

23.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Doi ani de război se...

19.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin în persoană și...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md