05:57:02 19.06.2024
Stiri

Moartea starului din „Friends”, Matthew Perry, anchetată de poliţia din Los Angeles

Actualitate 22.05.2024 14:41 Vizualizări1148 Autor: Ziarul National
Moartea starului din „Friends”, Matthew Perry, anchetată de poliţia din Los Angeles Reuters


Poliţia din Los Angeles a anunţat marţi că anchetează circumstanţele morţii actorului Matthew Perry, unul dintre starurile serialului „Friends”, care a decedat în octombrie din cauza „efectelor acute” ale administrării de ketamină, informează AFP și Agerpres.

În vârstă de 54 de ani, Matthew Perry a fost găsit inconştient pe 28 octombrie de către asistenta sa într-un jacuzzi, în locuinţa personală din Los Angeles.

Potrivit raportului biroului de medicină legală al comitatului Los Angeles, cel care l-a interpretat pe „Chandler Bing” în serialul „Friends” a murit din cauza „efectelor acute” ale administrării de ketamină. Moartea sa a fost descrisă ca fiind un „accident”, dar face obiectul unor investigaţii.

Într-un comunicat, poliţia din Los Angeles a precizat că „îşi continuă ancheta cu privire la circumstanţele în care a murit Perry”, cu ajutorul Departamentului de Combatere a Drogurilor din SUA (DEA) şi al USPIS (United States Postal Inspection Service), „pe baza unui raport medico-legal”.

Ketamina a fost luată de actor în mod supravegheat în cadrul unor şedinţe de terapie pentru depresie.

Întrebarea referitoare la modul în care Perry - care nu a avut o şedinţă de injectare supravegheată cu câteva zile înainte de deces - a obţinut ketamină se află prezent în centrul anchetei.

Medicii folosesc adesea ketamina ca anestezic, iar cercetătorii au studiat utilizarea acesteia ca tratament pentru depresie.

Unii o utilizează, însă, ilegal pentru efectele sale halucinogene.

Serialul „Friends”, despre viaţa a şase tineri newyorkezi, s-a bucurat de succes mondial şi i-a transformat pe actorii săi, până atunci relativ necunoscuţi, în superstaruri.

Matthew Perry care l-a interpretat pe Chandler Bing, unul dintre personajele preferate de public, se lupta de ani de zile cu dependenţa de analgezice şi alcool.

În memoriile sale publicate anul trecut, el a mărturisit că a urmat 65 de şedinţe de dezintoxicare, cu un cost de peste nouă milioane de dolari.

De asemenea, el a suferit mai multe intervenţii chirurgicale legate de problemele sale cu dependenţa de droguri, printre care o operaţie de şapte ore la colon, în 2018.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

17.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Pentru cine sună ala...

14.06.2024 09:03 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce diferă preferi...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md