11:00:22 24.05.2019
 
Stiri

Ministrul de Externe de la București a vorbit la Bruxelles despre necesitatea continuării reformelor în statele din Parteneriatul Estic, inclusiv în R. Moldova

Știri 14.05.2019 13:39 Vizualizări414 Autor: Ziarul National
Ministrul de Externe de la București a vorbit la Bruxelles despre necesitatea continuării reformelor în statele din Parteneriatul Estic, inclusiv în R. Moldova

Ministrul Afacerilor Externe de la București, Teodor Meleşcanu, a participat, luni, la reuniunea ministerială a Parteneriatului Estic (PaE), alături de omologii săi din statele membre UE şi din statele partenere - Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova şi Ucraina - şi a vorbit despre nevoia continuării reformelor în ţările din acest parteneriat.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE), în intervenţia sa ministrul român a salutat marcarea celei de-a zecea aniversări a Parteneriatului Estic (PaE) pe perioada preşedinţiei române a Consiliului UE, fiind un „prilej pentru reafirmarea relevanţei parteneriatului pentru cetăţenii statelor UE şi PaE deopotrivă".

Reflectând prioritatea acordată PaE în contextul mandatului României ca preşedinţie a Consiliului UE, ministrul Meleşcanu a punctat principalele acţiuni dedicate PaE organizate în această perioadă, evidenţiind accentul pus pe implementarea Agendei PaE 2020, respectiv pe iniţierea unui proces de reflecţie structurat privind viitorul Parteneriatului.

Demnitarul român a subliniat necesitatea continuării reformelor şi proceselor de modernizare din statele partenere, reiterând disponibilitatea României de a sprijini eforturile acestora. În egală măsură, a subliniat importanţa strategică a continuării şi consolidării angajamentului Uniunii Europene în vecinătatea estică atât în ceea ce priveşte dialogul politic, cât şi din perspectiva alocării de resurse instituţionale şi financiare corespunzătoare, arată sursa citată.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.05.2019 09:19 Nicolae Negru Alianța ACUM-ACUM, un joc steril care...

20.05.2019 09:18 Nicolae Negru Degeaba ne numim unioniști…

17.05.2019 09:27 Nicolae Negru De ce suferim? De oligarhie sau prostie?

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce alianță de guvernare credeți că va fi mai benefică pentru R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md