05:21:04 24.04.2024
Stiri

Miniștrii Apărării și Afacerilor Externe de la Chișinău, discuții cu secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană: R. Moldova trebuie să-și fortifice capacitățile de apărare, în contextul geopolitic actual

Actualitate 19.02.2024 09:28 Vizualizări915 Autor: Ziarul National
Miniștrii Apărării și Afacerilor Externe de la Chișinău, discuții cu secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană: R. Moldova trebuie să-și fortifice capacitățile de apărare, în contextul geopolitic actual


Republica Moldova trebuie să-și fortifice capacitățile de reziliență și apărare pentru a asigura, în contextul geopolitic actual, securitatea și liniștea cetățenilor statului.

Concluzia aparține vicepremierului Mihai Popșoi, ministrul Afacerilor Externe, și lui Anatolie Nosatîi, ministrul Apărării, care au dicutat, la finele săptămânii trecute, cu secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană.

Oficialii au discutat despre situația de securitate din regiune în contextul războiului Federației Ruse împotriva Ucrainei și consolidarea capacităților de apărare a Republicii Moldova, informează Ministerul Afacerilor Externe.

Aceeași sursă a precizat că secretarul general adjunct al NATO a reconfirmat angajamentul Alianței pentru parteneriatul cu Republica Moldova, cu respectarea suveranității, integrității teritoriale și a statutului de neutralitate a statului nostru. Mircea Geoană a exprimat disponibilitatea de a susține în continuare procesele de reformare și modernizare a Republica Moldova.

Menționăm că, în 2024, R. Moldova va marca 30 de ani de colaborare cu NATO în cadrul Programului Parteneriat pentru Pace.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md