08:47:57 23.07.2018
 
Stiri

Ministra Monica Babuc merge la Kiev. Va aborda și situația școlilor românești din Ucraina

Social 18.10.2017 16:37 Vizualizări882 Autor: Ziarul National
Ministra Monica Babuc merge la Kiev. Va aborda și situația școlilor românești din Ucraina

Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc va efectua în perioada 19-20 octombrie o vizită la Kiev, iar unul dintre subiectele discutate va ține și de noua Lege a Educației din Ucraina în contextul condițiilor de studiere în limbile minorităților naționale, informează radiochisinau.md.

În cadrul acestei vizite, va fi semnat și un program de cooperare în domeniul culturii, care a fost aprobat astăzi de Guvern.

Anunțul privind deplasarea Monicăi Babuc la Kiev a fost făcut de premierul Pavel Filip în timpul recentei vizite la Chișinău a omologului său ucrainean Volodimir Groisman.

Atunci, Pavel Filip a exprimat îngrijorarea Chișinăului în legătură cu noua legislație ucraineană privind educația, dar a menționat că a primit asigurări din partea Kievului că drepturile minorităților etnice vor fi respectate.

Pavel Filip a declarat că înțelege interesul Kievului de a asigura învățământul în limba ucraineană în contextul războiului hibrid din regiune, dar a adăugat că discuțiile la acest subiect vor continua inclusiv în timpul vizitei la Kiev a ministrului Monica Babuc.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile locale noi din Chișinău trebuiau să fie anulate, așa cum au decis instanțele de judecată?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md