11:51:27 24.05.2022
Stiri

Miniștii de Externe de la Chișinău și Kiev, discuții în Germania despre războiul din Ucraina, sectorul energetic și contingentul de geniști pe care R. Moldova îl poate trimite în statul vecin

Actualitate 13.05.2022 16:50 Vizualizări1240 Autor: Ziarul National
Miniștii de Externe de la Chișinău și Kiev, discuții în Germania despre războiul din Ucraina, sectorul energetic și contingentul de geniști pe care R. Moldova îl poate trimite în statul vecin


Colaborarea în domeniul energetic, parcursul european, dar și securitatea regională au constitut principalele subiecte discutate astăzi de către vicepremierul Nicu Popescu și omologul său ucrainean, Dmytro Kuleba, în marja reuniunii miniștrilor de Externe ai țărilor G7, desfășurată în Germania, la Weissenhaus.

Ministrul de Externe de la Chișinău susține că a folosit această ocazie pentru a discuta „cu bunul meu prieten Dmytro Kuleba” despre evoluțiile care vizează securitatea regională, în contextul agresiunii militare continue a Federației Ruse împotriva vecinilor noștri ucraineni.

„Am reafirmat cu această ocazie suportul Republicii Moldova pentru independența, suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei, informându-l în acest sens pe omologul meu ucrainean despre acțiunile întreprinse de către autoritățile noastre în sprijinirea Ucrainei, inclusiv în cadrul organizațiilor internaționale. Am reiterat disponibilitatea noastră de a detașa în Ucraina un contingent de geniști pentru a contribui la deminarea teritoriului, în vederea asigurării securității populației civile.

L-am asigurat pe Dmytro Kuleba de toată deschiderea de a oferi în continuare asistență cetățenilor ucraineni aflați temporar pe teritoriul republicii noastre, precum și acordarea asistenței umanitare părții ucrainene, ambii exprimându-ne speranța pentru oprirea cât mai rapidă a războiului din Ucraina”, a raportat șeful diplomației de la Chișinău pe pagina sa de Facebook.

Oficialii au mai discutat și despre aspirațiile europene ale celor două state, după ce Republica Moldova și Ucraina au transmis chestionarul completat Comisiei Europene pentru obținerea statutului de țară candidat pentru aderarea la Uniunea Europeană.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
23.05.2022 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Parteneriatul Estic 2

20.05.2022 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Rusia a înghițit găl...

16.05.2022 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // PAS, generalul Scump...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți judicioasă decizia autorităților de la Chișinău de a interzice utilizarea pe teritoriul R. Moldova a simbolurilor care promovează agresiunea militară a Federației Ruse în Ucraina („Z”, „V” și panglica negru-oranj)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md