04:32:44 18.05.2021
 
Stiri

Ministerul Sănătății de la Chișinău mulțumește României pentru vaccinurile anti-COVID: În perioada pandemică, România a donat sistemului de sănătate din R. Moldova bunuri în valoare de peste 114 MILIOANE de lei

Actualitate 25.02.2021 17:14 Vizualizări1088 Autor: Ziarul National
Ministerul Sănătății de la Chișinău mulțumește României pentru vaccinurile anti-COVID: În perioada pandemică, România a donat sistemului de sănătate din R. Moldova bunuri în valoare de peste 114 MILIOANE de lei


Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale apreciază gestul de solidaritate și exprimă mulțumiri României pentru donația de vaccin anti-COVID-19 „foarte importantă și necesară”, care va ajunge în curând la Chișinău.

Mesajul de recunoștință a fost plasat pe pagina oficială a ministerului de la Chișinău, după ce Guvernul României a aprobat miercuri Ordonanța de urgență prin care a fost reglementat ajutorul ce va fi oferit Republicii Moldova. Acesta presupune 20 de mii de doze de vaccin, prima tranșă din cele 200 000 de doze de vaccin din partea României.

Imediat după recepționarea dozelor de vaccin, acestea vor fi utilizate pentru imunizarea personalului medical.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale amintește că, în perioada pandemică, România a susținut considerabil sistemului de sănătate din Republica Moldova cu echipamente individuale de protecție, remedii igienice și alte bunuri.

În luna mai 2020, valoarea totală a donațiilor recepționate din partea Guvernului României a depășit suma de 66,676 de milioane de lei, iar pe 19 februarie curent, Republica Moldova a mai recepționat un lot de asistență umanitară din partea României, care constă în echipamente de protecție individuală pentru lucrătorii medicali din prima linie în lupta cu infecția COVID-19, în valoare de 48 de milioane de lei.

De menționat că, anterior, și Ministerul Apărării de la București a trimis ajutor la Chișinău, dar și mai mulți agenți economici din dreapta Prutului.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Sisteme SSM
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.05.2021 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cine va ridica mănuș...

14.05.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cum a încercat Maia ...

10.05.2021 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // Apel către Traian Bă...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum credeți că trebuie să se prezinte partidele de dreapta la alegerile parlamentare anticipate de pe 11 iulie 2021?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md