03:20:05 27.02.2024
Stiri

Mihail Popșoi, discuție cu ambasadorii statelor UE acreditați la Chișinău: „Suntem determinați să formăm o echipă eficientă, pentru a avansa în obiectivele noastre atât în plan extern, cât și intern”

Actualitate 12.02.2024 13:59 Vizualizări651 Autor: Ziarul National
Mihail Popșoi, discuție cu ambasadorii statelor UE acreditați la Chișinău: „Suntem determinați să formăm o echipă eficientă, pentru a avansa în obiectivele noastre atât în plan extern, cât și intern”


Ambasadorii din statele Uniunii Europene acreditați la Chișinău au aflat astăzi, din prima sursă, prioritățile ministrului Afacerilor Externe, Mihail Popșoi, dar și toate detaliile privind procesul de partajare a competențelor între instituția pe care o conduce acesta și Biroul pentru Integrare Europeană, gestionat de vicepremierul Cristina Gherasimov.

Potrivit lui Popșoi, dialogul cu privire la aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană va rămâne o prioritate majoră a diplomației moldovenești. „Suntem determinați să formăm o echipă eficientă, pentru a avansa în obiectivele noastre atât în plan extern, cât și intern”, a dat asigurări ministrul Popșoi.

Noul ministru a subliniat că va pune accent pe consolidarea unei diplomații active, prezente și vizibile.

„Parteneriatele bilaterale tradiționale vor constitui un reper în cooperarea externă, complementate de consolidarea dialogului cu state din zone geografice de interes, dar unde R. Moldova nu are o prezență suficient de pronunțată”, a conchis Mihail Popșoi.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.02.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // După Maria Zaharova,...

23.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Doi ani de război se...

19.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin în persoană și...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md