10:39:00 26.01.2021
 
Stiri

Mi-e dor de Timofte, m-am săturat de măcăitul lui Dodon

Politică 15.03.2020 10:35 Vizualizări2929 Autor: Ziarul National
Mi-e dor de Timofte, m-am săturat de măcăitul lui Dodon


Trustia, elegii politikoase

Mi-e dor de Timofte. Acela măcar nu ne asurzea, zi și noapte, cu mac-mac. Astăzi, te temi să deschizi frigiderul sau vreo conservă, ca să nu iasă Dodon de acolo măcăind și dând din deget: „Nu vă jucați cu focul!”. Timofte măcar nu se umfla în pene, nu crea așteptări, nu promitea să păzească miliardul și cu atât mai mult să-l întoarcă sau să-i prindă pe cei care l-au furat. Dodon e o mare dezamăgire. Numai vorbe, numai măcăit, dar fapte ioc, nu a întors niciun dolar, niciun euro, niciun cent din miliardul furat.

S-a dat mare statalist, credeam că atâta timp cât el îi președinte, niciun virus, cu sau fără coroană, nu va penetra scutul statalității de stuf, că e suficient ca Dodon să se încrunte și virușii vor fugi în toate părțile ca turcii de sabia lui Ștefan cel Mare (pe care au confiscat-o pe nedrept)! Numai că virușii nu s-au speriat de căpșunarul nostru rotofei, dezgolit în halat, și ne asaltează din toate părțile. Nu mai poți ieși din casă din cauza lor. E riscant să te întâlnești cu vecinii, cu colegii și prietenii. Riscăm să ni se oțetească rezervele de vin, să ni se altereze murăturile sau, Doamne ferește, brânza de oi și alte bunătățuri mioritio-patriotice. Și dacă virușii ne vor ataca în continuare, riscăm să pereclităm sezonul conservării și formării de noi rezerve de murături.

Iar Dodon, în loc să păzească frontierele, măcăie întruna pe Facebook, lăsându-ne pradă pandemiei. De s-ar pricepe grănicerii măcar să pună portretele lui la vamă, ca să oprească virușii mai fricoși.

Acum stau și mă gândesc și încep să înțeleg de ce și-a tipărit Dodon pomelnice în peste o mie de exemplare și le-a repartizat la toate bisericile pravoslavnice. El a anticipat pandemia, își poate asigura sănătatea fără să meargă la biserică, trimițând doar pomelnicul, stând la Condrița, în beci, consumând conserve de carne și bând vin, în timp ce preoții se vor expune virușilor pentru sănătatea lui, a primei doamne și a urmașilor săi. Căpitanul a părăsit primul corabia…

Al vostru virusolog, hojma-murat, Ion Buraga

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.01.2021 09:17 Nicolae Negru Nicolae Negru // Statutul limbii ruse...

22.01.2021 09:12 Ziarul National Nicolae Negru // Provocatorii

20.01.2021 09:42 Ziarul National Mihai Gribincea: Trupele ruse de ocup...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Când credeți că ar trebui să fie organizate alegerile parlamentare anticipate în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md