23:23:21 27.02.2020
 
Stiri

Mesaj de ADIO pentru Tamara Buciuceanu-Botez. Va fi înmormântată la Cimitirul Sfânta Vineri din București

Știri 17.10.2019 09:30 Vizualizări737 Autor: Ziarul National
Mesaj de ADIO pentru Tamara Buciuceanu-Botez. Va fi înmormântată la Cimitirul Sfânta Vineri din București Agerpres


Actrița cu rădăcini basarabene, Tamara Buciuceanu Botez, va fi înmormântată vineri la Cimitirul Sfânta Vineri din București. Trupul neînsuflețit al actriței, care a murit marți, la vârsta de 90 de ani, va fi depus joi dimineață la Sala Toma Caragiu a Teatrului Bulandra din București, unde fanii îi pot aduce un ultim omagiu.

Odilia Roșianu a publicat, în literaturadeazi.ro, un mesaj emoționant de adio adresat actriței.

La revedere, Isoscel!

Într-adevăr, dacă rămâne actorul cu mulţumire este atunci când este aplaudat. Este mulţumirea că i-a plăcut publicului. Şi mai mare mulţumire este când vezi că o sală întreagă se ridică în picioare, la sfârşit, aplaudă câteva minute în şir şi te tot invită la rampă. Într-adevăr, actorul simte cel mai bine acest lucru şi-i place cel mai mult. Este o răsplată a muncii lui.

Tamara Buciuceanu-Botez

Așa simțea Tamara Buciuceanu pe scenă, la sfârșitul fiecăruia dintre multele spectacole pe care le-a jucat de-a lungul carierei ei începute în 1952.

Pe Wikipedia, din păcate, poți găsi la pagina care-i este dedicată doar filmografia (bogată, e-adevărat), dar nicio enumerare a pieselor de teatru – probabil ar fi fost prea multe…

O explozie de talent, bucurie și forță, împreunată cu pâlcuri de tristețe sau melancolie. Un univers de expresii care o individualizau în lumea actoricească și o făceau atât de apreciată și iubită. Nuanțe subtile sau, dimpotrivă, trasate cu tuș gros, adaptate întotdeauna textului rostit. Râs epicureian ori lacrimă timidă. Tunet de voce alături de șoaptă abia deslușită. Toate acestea și multe altele au însemnat, la un loc, Actrița, cu majusculă, Tamara Buciuceanu-Botez. Plus urmele lăsate, de fiecare dată, în sufletul spectatorului emoționat care, într-adevăr, aplauda (la) vertical(ă) fiecare cădere de cortină ce urma jocului ei.

Poate ar fi trebuit să scriu mai multe despre această forța a scenei și a ecranului. Dar nu mă simt în stare. Păstrându-mi un surâs în colțul buzelor, spun doar La revedere, Isoscel!

Să se odihnească în pace!

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.02.2020 09:32 Nicolae Negru Nicolae Negru // 100 de zile cu Guver...

21.02.2020 08:59 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cazul Irinei Rimes, ...

20.02.2020 17:30 Ziarul National Victor Chirilă // „Armata lui Ciocoi”...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, trebuie să-și dea demisia, după ce a declarat că armata rusă a intervenit în războiul din Transnistria pentru „a opri vărsările de sânge”?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md