21:03:28 04.07.2020
 
Stiri

MASACRU în duminica Paştelui catolic, în Sri Lanka. Reacţii în întreaga lume: Papa Francisc condamnă vehement atentatele

Știri 21.04.2019 19:31 Vizualizări1123 Autor: Ziarul National
MASACRU în duminica Paştelui catolic, în Sri Lanka. Reacţii în întreaga lume: Papa Francisc condamnă vehement atentatele Digi24


Cel puţin 207 de persoane au murit, iar numeroase altele au fost rănite în seria de atentate comise duminică la hoteluri şi biserici din Sri Lanka, potrivit celui mai recent bilanţ anunţat de autorităţi, informează site-ul cotidianului Le Figaro.

Un purtător de cuvânt al poliţiei din Sri Lanka a declarat că 207 persoane au fost ucise şi peste 400 au fost rănite în atacurile de duminică, relatează BBC.

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, şi-a exprimat "groaza şi tristeţea" după ce a auzit despre exploziile de duminică, declarând că Uniunea Europeană este "gata să sprijine" Sri Lanka, relatează CNN.

"Cu groază şi tristeţe am auzit despre bombardamentele din #SriLanka care au costat vieţile a multor persoane. Condoleanţe sincere familiilor victimelor care s-au adunat să se închine în mod paşnic sau să vină să viziteze această ţară frumoasă. Suntem pregătiţi să vă sprijinim", este mesajul postat pe Twitter de Juncker.

Premierul britanic Theresa May a condamnat, de asemenea, atacurile din Sri Lanka.

"Actele de violenţă împotriva bisericilor şi hotelurilor din Sri Lanka sunt cu adevărat îngrozitoare, iar cele mai sincere condoleanţe se îndreaptă către toţi cei afectaţi în acest moment tragic", este mesajul premierului britanic.

"Trebuie să stăm împreună pentru a ne asigura că nimeni nu ar trebui să-şi exercite credinţa în frică", a adăugat May pe Twitter.

Între timp, guvernele Emiratelor Arabe Unite şi Bahrain au denunţat bombardamentele ca fiind "atacuri teroriste".

"Emiratele Arabe Unite şi-au afirmat poziţia fermă împotriva tuturor formelor de violenţă, terorism şi extremism, care ne vizează pe toţi fără deosebire între religie şi rasă", a declarat Ministerul Afacerilor Externe şi Cooperării Internaţionale din Emiratele Arabe Unite.

Ambele ţări şi-au exprimat solidaritatea cu guvernul din Sri Lanka.

Preşedintele SUA, Donald Trump a transmis pe Twitter: "Condoleanţe sincere din partea oamenilor din Statele Unite către oamenii din Sri Lanka privind atacurile oribile teroriste asupra bisericilor şi hotelurilor... Suntem pregătiţi să vă ajutăm!"

"Este şocant faptul că oamenii care s-au adunat pentru a sărbători Paştile au fost ţinta deliberată a atacurilor vicioase", a transmis cancelarul Germaniei, Angela Merkel, într-o scrisoare de condoleanţe adresată preşedintelui Sri Lanka.

"Teroarea şi barbaritatea nu ne vor învinge niciodată", a scris într-un mesaj pe Twitter premierul spaniol Pedro Sanchez.

"Tristeţe profundă după atacurile teroriste asupra bisericilor şi hotelurilor din Sri Lanka. Condamnăm cu tărie aceste acte dureroase. Toată solidaritatea noastră cu poporul srilanc şi gândurile noastre pentru toate rudele victimelor în această zi de Paşte", a scris Emmanuel Macron pe Twitter.

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan: "Eu condamn în cele mai puternici termeni posibili atacurile teroriste de Paşte din Sri Lanka. Acesta este un atac asupra întregii omeniri".

Ministrul iranian de Externe, Mohamed Javad Zarif a transmis următorul mesaj: "Foarte întristat de atacurile teroriste asupra creştinilor din Sri Lanka în timpul Paştelui. Condoleanţe guvernului şi poporului prieten din Sri Lanka. Gândurile şi rugăciunile noastre sunt cu victimele şi familiile lor. Terorismul este o ameninţare globală fără religie: trebuie condamnat şi înfruntat la nivel global".

"Noua Zeelandă condamnă toate actele de terorism, iar hotărârea noastră a fost întărită de atacul de pe teritoriul nostru din 15 martie. Să vezi un atac în Sri Lanka în timp ce oamenii erau în biserici şi la hoteluri este devastator", a transmis într-o declaraţie scrisă, Jacinta Ardem, premierul Noii Zeelande.

"Noua Zeelandă respinge toate formele de extremism şi susţine libertatea religioasă şi dreptul de a ne închina în siguranţă. În mod colectiv, trebuie să găsim voinţa şi răspunsurile pentru a pune capăt acestor violenţe".

PAPA FRANCISC CONDAMNĂ VEHEMENT ATENTATELE DIN SRI LANKA

Papa Francisc a condamnat vehement atentatele comise duminică în Sri Lanka, exprimând, cu ocazia Paştelui catolic, solidaritate cu membrii comunităţii creştine din această ţară.

"Vreau să îmi exprim apropierea plină de iubire faţă de comunitatea creştină, vizată în timp ce se reunise pentru rugăciune, şi faţă de toate victimele acestor acte de violenţă pline de cruzime", a declarat Papa Francisc, citat de agenţia Associated Press.

"Îi încredinţez Domnului pe toţi cei ucişi în mod tragic şi mă rog pentru toţi cei răniţi şi pentru toţi cei care suferă ca urmare a acestui eveniment dramatic", a adăugat Suveranul Pontif referindu-se la seria de atentate care au vizat biserici şi hoteluri din Sri Lanka.

Sursa: Mediafax

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.07.2020 09:33 Nicolae Negru Nicolae Negru // În impas, regimul Do...

02.07.2020 09:35 Ziarul National Alecu Reniță: Cei care cunoaşteţi pla...

01.07.2020 13:56 Ziarul National Vasile Nedelciuc: OPRIȚI CĂRUȚAȘUL

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md