20:29:22 21.01.2020
 
Stiri

„Martirii Marii UNIRI”, expoziție foto-documentară la Chișinău, dedicată Centenarului României

Știri 20.11.2018 14:59 Vizualizări911 Autor: Ziarul National
„Martirii Marii UNIRI”, expoziție foto-documentară la Chișinău, dedicată Centenarului României Agerpres


O expoziție foto-documentară cu genericul „Martirii Marii Uniri. Destinele unei generații”, a fost vernisată astăzi la Facultatea de Istorie și Geografie din cadrul Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă” de la Chișinău.

Expoziția este dedicată Centenarului Unirii și Primului Război Mondial și aduce în centrul atenției publice biografiile celor mai reprezentative figuri naționale -intelectuali, prim-miniștri, reprezentanți ai partidelor politice, militari și generali ai Armatei Române, episcopi etc., care au luptat pentru idealul dintotdeauna al românilor - să vadă România reîntregită și puternică.

Scopul expoziţiei este de a prezenta într-o formă ştiinţifică, accesibilă şi concisă, prin mijloace moderne de atragere a publicului, biografiile şi gândirea politică a personalităţilor emblematice care au avut un rol fundamental la construcţia Marii Uniri, au precizat organizatorii expoziţiei.

În cadrul expoziției este prezentată contribuția elitelor la înfăptuirea Marii Uniri, ilustrată prin 18 lideri politici și intelectuali români care au supraviețuit celui de-al Doilea Război Mondial și care au avut parte de un destin tragic, fiind închiși și ostracizați în închisorile comuniste. Este vorba de Iuliu Maniu, Pantelimon Halippa, Ion Mihalache, Daniel Ciugureanu, Iuliu Hossu, Arthur Văitoianu, Ion Nistor, Onisifor Ghibu, Ioan Pelivan, Henri Cihoski, Ioan Lupaș, Silviu Dragomir, Ion Flueraș, Ilie Lazăr, Iosif Jumanca, Aurel Vlad, Mihai Popovici, Alexandru Lapedatu.

Expoziția „Martirii Marii Uniri. Destinele unei generații” este organizată de Asociația Identitate Culturală Contemporană din România.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.01.2020 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Exemplul lui Plahotn...

17.01.2020 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dilema lui Dodon în ...

15.01.2020 11:30 Ziarul National Victor Chirilă // Opriți-l pe șahmati...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că R. Moldova are nevoie de mai multe aeroporturi internaționale, inclusiv la Sud și la Nord, așa cum propune președintele Igor Dodon?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md