21:02:23 16.01.2022
Stiri

Managementul deșeurilor în SUA - dispozitive INCREDIBILE de strâns gunoiul

Știri 14.01.2015 07:39 Vizualizări2173 Autor: Alexandru Vremea
Managementul deșeurilor în SUA - dispozitive INCREDIBILE de strâns gunoiul ziare.com


Ceea ce vedeți în imagine nu este un automat de servit cafeaua. Este un container pentru colectarea deșeurilor, experimentat deja cu succes în mai multe state din SUA, dar și în Marea Britanie.

Sistemul, cunoscut sub numele BigBelly, este mult mai complicat decât simplele noastre pubele și chiar decât containerele pentru depozitat deșeuri reciclabile amplasate prin Europa pe la răspântiile marilor orașe și în alte puncte frecventate, dar la noi încă insuficient folosite, informează Factroom.

BigBelly are două compartimente: deșeuri obișnuite și deșeuri reciclabile. Fiecare din acestea are o capacitate de 567 de litri și este prevăzut cu un mecanism pentru compresarea deșeurilor, acționat de un motor electric, alimentat de la baterii solare.

Senzori instalați în interior sesizează momentul când rezervorul s-a umplut, dau semnalul necesar într-un sistem electronic de avertizare, iar de aici informația este transmisa (fără fir, bineînțeles) la dispeceratul central al managerului.

Numaidecât va pleca spre locul cu pricina autospeciala, prevăzută anume pentru preluarea rezervorului plin și introducerea în loc a unuia gol. Totodată se face revizia și întreținerea întregului agregat, pentru ca acesta să funcționeze ireproșabil până la următorul ciclu.

Funcționarea corectă este indispensabilă, întrucât în cazul unei defecțiuni, nu s-ar mai transmite semnalul către dispecerat, autospeciala n-ar mai veni la fața locului și totul s-ar bloca.

Important este faptul că, folosind energia solară, containerul își compresează în permanență conținutul, iar evacuarea rezervorului se poate face la intervale destul de mari, atunci când senzorii atrag atenția că este cazul.

Bineînțeles, instalația este costisitoare și, fiind încă în faza de testare, nu poate fi folosită în gospodării. Deocamdată cele câteva state din SUA și unele locații din Marea Britanie o folosesc în marile orașe, în parcuri, campusuri universitare și alte asemenea locuri mult frecventate.

Gospodăriile din întreaga lume se bazează tot pe clasicile pubele individuale sau pe cele din spațiul public, unde deșeurile se depun sortate pe categorii de interes, pentru reciclare, informează ziare.com.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
14.01.2022 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Răbdare și discernământ

10.01.2022 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despre „dezvăluiri” ...

07.01.2022 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // A conspirat Tokaev c...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
De ce credeți că s-au scumpit gazele naturale livrate R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md