18:12:06 25.09.2022
Stiri

Maia Sandu, ARGUMENTE pentru cei care vor să facă un MARTIR din Stoianoglo: „Nu sunt de acord cum a fost înlăturat, dar nu poate să ne ajute un procuror general care afirmă că un hot de MILIARDE este un businessman onest”

Actualitate 06.09.2022 16:31 Vizualizări4369 Autor: Ziarul National
Maia Sandu, ARGUMENTE pentru cei care vor să facă un MARTIR din Stoianoglo: „Nu sunt de acord cum a fost înlăturat, dar nu poate să ne ajute un procuror general care afirmă că un hot de MILIARDE este un businessman onest”


Președinta Maia Sandu afirmă că nu este de acord cu modul în care procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo, a fost înlăturat din funcție, dar în același timp declară că acesta nu mai avea nicio legitimitate să fie vârful de lance în lupta cu marea corupție, după ce l-a eliberat pe controversatul Veaceslav Platon din pușcărie.

În cadrul vizitei sale la Comrat, un ales al Adunării Populare a Găgăuziei i-a reproșat Maiei Sandu că ar fi pus la cale înlăturarea lui Stoianoglo, de etnie găgăuz.

„Este foarte urât cum ați procedat cu procurorul general Stoianoglo și cum procedați în continuare. Corleone, în opinia mea, a fost ridicat mult mai civilizat decât Stoianoglo. De parcă este cel mai mare corupt din R. Moldova. Când spuneți că nu știați… vreau să cred, dar nu pot”, a spus un ales din UTA Găgăuzia.

Citește și: BILĂ NEAGRĂ pentru Stoianoglo. Maia Sandu acuză procurorul general suspendat că ar fi MIMAT dorința de a-i aduce în R. Moldova pe Plahotniuc sau Platon. „Cam NESERIOASE acele cereri de extrădare…”

Șefa statului i-a explicat acestuia de ce Stoianoglo nu mai poate fi procuror general, care să-i bage la închisoare pe marii corupți din R. Moldova.

„Eu nu sunt de acord de felul în care a fost înlăturat domnul Stoianoglo. Dacă ați observat, încă nu am semnat decretul privind demiterea sa, în contextul în care Consiliul Superior al Procurorilor mi-a înaintat un demers în acest sens. Vreau să văd ce spune judecata, să mă asigur că totul a fost corect. Dar, pe de altă parte, pe noi, R. Moldova, nu ne poate ajuta un procuror general ce afirmă că om care a furat miliarde este un businessman onest. Nu este deloc serioasă o asemenea abordare. R. Moldova are nevoie de un procuror general care să se implice plenar în lupta împotriva corupției, dar nu unul care…”, a adăugat șefa statului.

Citește și Veceaslav Platon, AUTORITATE incontestabilă pentru Stoianoglo? Procurorul general i-ar fi cerut unui martor să se conformeze INDICAȚIILOR date de Platon într-un dosar intentat în privința unei companii rusești

Maia Sandu a precizat că a avut suficiente discuții cu Stoianoglo, iar în urma acestora s-a convins că procurorul general nu este persoana care ar lupta cu marii corupți.

„Am avut suficiente discuții cu Stoianoglo cu privire la lupta împotriva corupției mari… Această problemă (soarta lui Stoianoglo n.r.) urmează să fie soluționată de instanța de judecată, reieșind din probele pe care le vor prezenta procurorii. Noi avem nevoie de oameni care sunt gata să lupte împotriva corupției și care nu au legături cu anumite grupări de corupți”, a punctat Maia Sandu.

Amintim că Alexandr Stoianoglo este cercetat penal în baza unui denunț depus de președintele Comisiei parlamentare pentru securitate națională, apărare și ordine publică, Lilian Carp, pentru abuz de serviciu, depășirea atribuțiilor de serviciu, corupere pasivă și declarații mincinoase făcute în fața organelor competente. De asemenea, Stoianoglo este anchetat pentru decizia de a renunța la învinuirile aduse lui Platon în dosarul care vizează jaful bancar și pentru plata unor indemnizații lui Nicolae Chitoroagă, fostul șef de la PCCOCS, după eliberarea acestuia din funcție.

Alexandr Stoianoglo pledează nevinovat.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

ion 06.09.2022 21:42

R.Moldova are presedinte.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
23.09.2022 09:04 Nicolae Negru Nicolae Negru // Un test pentru intel...

21.09.2022 13:53 Ziarul National Nicolae Negru, despre zăngănitul arme...

19.09.2022 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Șor își scoate din n...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că fostul președinte Igor Dodon trebuie investigat penal pentru TRĂDARE de PATRIE și CORUPȚIE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md