07:18:39 06.12.2021
Stiri

Încă o BILĂ NEAGRĂ pentru Stoianoglo. Maia Sandu acuză procurorul general suspendat că ar fi MIMAT dorința de a-i aduce în R. Moldova pe Plahotniuc sau Platon. „Cam NESERIOASE acele cereri de extrădare…”

Actualitate 19.11.2021 13:49 Vizualizări11653 Autor: Ziarul National
Încă o BILĂ NEAGRĂ pentru Stoianoglo. Maia Sandu acuză procurorul general suspendat că ar fi MIMAT dorința de a-i aduce în R. Moldova pe Plahotniuc sau Platon. „Cam NESERIOASE acele cereri de extrădare…”


Vlad Plahotniuc, Veaceslav Platon, Ilan Șor sau Gheorghe Cavcaliuc, vizați în mai multe cauze penale, nu au fost aduși până acum în R. Moldova, deoarece organele de drept, în primul rând Procuratura Generală, nu ar fi depus suficiente eforturi în acest sens. Mai mult, cererile de extrădare formulate anterior ar fi fost defectuoase, a declarat astăzi președinta Maia Sandu, în cadrul unei conferințe de presă.

Potrivit Maiei Sandu, cererile de extrădare în privința fugarilor Plahotniuc, Platon, Șor sau Cavcaliuc „nu au fost tocmai cereri de extrădare”.

„Cu toți președinții cu care vorbesc le povestesc despre escrocii cei mai mari ai R. Moldova și le povestesc despre faptul că ei au proprietăți în unele dintre țările unde merg eu la întâlniri sau au conturi, sau unii chiar se ascund. Acesta e un subiect obligatoriu pe agendă. Evident că primesc răspunsuri că vor încerca să ne ajute, pe de altă parte e nevoie de contribuția Procuraturii. Lucrurile în țările cu justiție independentă se întâmpla legal, atunci când procuratura dintr-o țară face cerere de extrădare, respectând toate rigorile. Doar atunci primește răspuns din altă parte. Dialogul politic este important, dar nu suficient”, a declarat Maia Sandu.

În același context, Maia Sandu nu s-a ferit să spună pe șleau că cererile de extrădare nu au fost tocmai corect formulate, iar acum Procuratura reia procedura de la zero.

„Din păcate, din ce am auzit eu, din informații pe care le-am primit pe cale neoficială, cererile de extrădare despre care ni s-a spus nouă până acum nu au fost tocmai cereri de extrădare. Acum Procuratura a luat de la zero aceste proceduri și sperăm să vedem o finalitate. Acesta va fi un semn important pentru cetățenii noștri că se face justiție, că cei care au furat bani mari ajung să fie sancționați. E un subiect important pe care-l abordez la toate întâlnirile”, a conchis Maia Sandu.

De menționat că Alexandr Stoianoglo a fost suspendat din funcție pe 5 octombrie, iar acum e cercetat penal pe mai multe capete de acuzație. Acesta se află în arest la domiciliu, după ce 72 de ore s-a aflat în Izolatorul Poliției capitalei.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.12.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Aisbergul lui Șor

29.11.2021 13:58 Ziarul National Ioan Aurel Pop, președintele Academie...

29.11.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre r...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce notă îi puneți Guvernului condus de premierul Natalia Gavrilița pentru activitatea din primele 100 de zile de activitate?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md