22:10:21 22.03.2023
Stiri

Maia Sandu le dă în OBRAZ politicienilor din opoziție, care își trimit copiii în Occident, dar promovează interesele Kremlinului. „De ce nu vreți ca copiii Moldovei să trăiască ca în UE? Ați văzut grădinițe și școli reparate din bani de la Kremlin?”

Actualitate 17.03.2023 14:53 Vizualizări2268 Autor: Ziarul National
Maia Sandu le dă în OBRAZ politicienilor din opoziție, care își trimit copiii în Occident, dar promovează interesele Kremlinului. „De ce nu vreți ca copiii Moldovei să trăiască ca în UE? Ați văzut grădinițe și școli reparate din bani de la Kremlin?”


Președinta Maia Sandu i-a criticat dur pe politicienii din opoziție, care promovează cu înverșunare interesele Kremlinului la Chișinău, dar în același timp preferă să-și trimită copiii la învățătură în Occident, dețin pașapoarte ale statelor europene, au afaceri în UE și chiar beneficiază de plăți sociale din partea statelor pe care le blamează. Declarația a fost făcută astăzi în Parlament, în timpul unui discurs rostit în fața deputaților. Din sală au lipsit reprezentanții Blocului comuniștilor și socialiștilor”, dar și cei ai Partidului „ȘOR”, cărora le era adresat acest mesaj.

„Deputații sunt aleși de oameni ca să-i reprezinte. Oamenii v-au dat încrederea de a le îmbunătăți viața. Indiferent de culoarea politică, oamenii care v-au ales vor să trăiască acasă așa cum văd că se trăiește în țările europene. E timpul să nu-i mai țineți captivi pe cetățeni unor sperietori, să vă îndepliniți datoria. Voi mergeți des prin orașele europene, chiar și cei care strigă împotriva UE. Chiar dacă ați fugit din sală, sunt sigură că mă auziți.

Copiii unora dintre voi învață acolo, voi mergeți în vacanță acolo, alții au și pașapoarte europene, unii chiar beneficiază de plăți sociale, fac afaceri în UE. Oare voi nu vreți ca copiii Moldovei să trăiască ca acolo? Ca în UE? Sau vreți ca copiii voștri să fie aruncați în închisoare pentru că scriu o postare critică la adresa conducerii țării, așa cum se întâmplă în Rusia?

Oare voi nu vreți ca moldovenii să aibă libertatea de a construi țara așa cum vor și nimeni să nu se amestece în treburile interne ale țării noastre? Ați văzut multe grădinițe, spitale și școli reparate din bani de la Kremlin sau donații pentru dezvoltarea localităților? Dinspre Kremlin ne vin doar amenințări, embargouri și șantaj. De acolo vine doar război, suferință și sărăcie. UE este unica noastră șansă de a construi o țară în care doar cetățenii ei au dreptul să-și decidă soarta”, a declarat Maia Sandu.

CITIȚI și Maia Sandu solicită Parlamentului și Guvernului să creeze Curtea Anticorupție: Instanță specializată care să investigheze cazurile de corupție mare și corupție în sistemul justiției

În opinia șefei statului, unii politicieni „se fac deja luntre și punte pentru a vinde R. Moldova Kremlinului”.

„Ca să revină la putere și să sugrume Moldova mai departe. Și hoții, vânzători de țară, și Kremlinul au același obiectiv: să facă Moldova slabă ca să o poată folosi după bunul plac. Din păcate, în Parlament sunt și deputați care nu reprezintă oamenii, ci reprezintă hoții de miliarde. Știu că și voi mă auziți, chiar dacă nu sunteți aici. Ei s-au vândut oligarhilor și vor să vândă și Moldova. Gruparea Șor are o misiune clară de la Kremlin și FSB - să aducă războiul în Moldova. Scopul lor este să organizeze destabilizări și să dea jos prin violențe guvernarea aleasă în mod democratic. Instituțiile Moldovei nu vor permite ca republica să fie închinată unor criminali”, a punctat Maia Sandu.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

ion 17.03.2023 20:21

R.Moldova are Presedinte!

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.03.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Cine să facă reUnirea?

20.03.2023 09:06 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin, Maia Sandu și...

17.03.2023 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // Scuturând rămășițele...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că decizia Parlamentului de a modifica sintagma „limba moldovenească” cu cea de „limba română” în legislația națională, în conformitate cu decizia Curții Constituționale din anul 2013, este corectă?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md