15:33:15 28.06.2025
Stiri

Maia Sandu, despre ajutorul oferit ARMATEI din R. Moldova de către UE: „Nu vrem să atacăm pe nimeni. Dacă Rusia încearcă într-o zi să vină peste noi, ce facem? Trimitem armata cu sapa la avioane să ne apere?”

Actualitate 14.07.2022 10:27 Vizualizări1649
Maia Sandu, despre ajutorul oferit ARMATEI din R. Moldova de către UE: „Nu vrem să atacăm pe nimeni. Dacă Rusia încearcă într-o zi să vină peste noi, ce facem? Trimitem armata cu sapa la avioane să ne apere?” TRM

Autoritățile din R. Moldova depun eforturi pentru a ține războiul departe de R. Moldova, dar în același timp întreprind măsuri pentru a spori capacitatea de apărare a republicii.

Președinta Maia Sandu recunoaște că menținerea păcii „nu depinde de noi” și este important ca Armata Națională să fie dotată.

„Dacă Rusia încearcă într-o zi să vină peste noi, ce facem? Trimitem armata cu sapa la avioane să ne apere? Noi nu vrem să atacăm pe nimeni, noi nu vrem să ne implice nimeni în război, dar este o realitate pentru care trebuie să ne pregătim”, a declarat șefa statului miercuri-seară, în cadrul emisiunii „Bună seara” de la „Moldova 1”.

Președinta s-a referit și la ajutorul de 40 de milioane de euro anunțat de Uniunea Europeană pentru Armata Națională a R. Moldova: „UE a spus că ne oferă echipamente non letale, chiar dacă noi avem nevoie şi de muniţii”.

În aceeași emisiune, Maia Sandu a accentuat că pacea în R. Moldova „depinde de rezistenţa Ucrainei şi trebuie să spunem că Ucraina este foarte curajoasă”.

Oficialul a detaliat și ce a vorbit pe 27 iunie curent la Kiev cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

„Am discutat mai multe lucruri, dar două subiecte au fost principale pe agendă: unul a fost subiectul Transnistriei şi eu l-am asigurat pe preşedintele Ucrainei că nu există aceste riscuri din partea regiunii transnistrene, pornind de la informaţiile pe le avem şi discuţiile pe care le avem cu regimul de la Tiraspol. Al doilea subiect important pe care l-am discutat ţine de asigurarea căilor de transport în special pentru exportarea grânelor din Ucraina. Noi deja facem multe, dar infrastructura noastră este slabă şi trebuie dezvoltată ca să putem să creştem capacitatea de export şi tranzit prin Republica Moldova, în special a produselor alimentare. Am discutat în ce măsură putem oferi calea ferată pentru transportare, în ce măsură poate fi folosit portul de la Giurgiuleşti în acest sens”, a afirmat Maia Sandu.

Autor:
Top stiri
27.06.2025 15:57 621 27.06.2025: Alertă Meteo Galben

Sondaj
Ce scenariu pare mai realist?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2025. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate Termeni și condiții News widget RSS Contacte