22:09:22 15.04.2024
Stiri

REFERENDUM // Maia Sandu, către exportatorii din R. Moldova: „Piața Uniunii Europene este cea mai mare din lume, este stabilă și de încredere”

Actualitate 03.04.2024 17:23 Vizualizări631 Autor: Ziarul National
REFERENDUM // Maia Sandu, către exportatorii din R. Moldova: „Piața Uniunii Europene este cea mai mare din lume, este stabilă și de încredere”


Un acces mai mare pe piața europeană pentru produsele din R. Moldova le va permite producătorilor noștri să creeze mai mai multe locuri de muncă bine plătite, să acceseze tehnologii, echipamente moderne și inovații din Europa pentru a crește productivitatea și profiturile. De aceea, consolidarea întregii societăți în favoarea integrării europene a Republicii Moldova este extrem de importantă, le-a transmis președinta Maia Sandu astăzi mai multor exportatori din R. Moldova cu care a discutat la Președinție.

Șefa statului a amintit că piața UE a devenit mai accesibilă pentru produsele moldovenești datorită Acordului de liber schimb, dar și statutului de țară candidată.

„În 2022, când economia noastră a fost afectată dramatic de războiul de peste graniță, țările europene au eliminat cotele de export pentru 7 produse din R. Moldova, inclusiv mere, prune și cireșe, venind în sprijinul producătorilor noștri. Anul trecut 65,4% din toate exporturile moldovenești au ajuns în Uniunea Europeană. Guvernul lucrează pentru ca această cifră să continue să crească. Piața Uniunii Europene este cea mai mare din lume, este stabilă și de încredere”, a afirmat președinta.În contextul organizării, în toamna curentă, a referendumului privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană, Maia Sandu i-a îndemnat pe antreprenori să vorbească cu oamenii din comunitățile din care vin despre faptul că drumul european este calea către stabilitate și prosperitate.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md