07:27:03 19.06.2024
Stiri

Maestrul Nicolae Botgros acuză autoritățile de frontieră din România că au ținut peste două ore la vama Albița autocarul cu membrii Orchestrei „Lăutarii”. Internauții: „De ce nu cereți scoaterea vămii?”

Actualitate 21.05.2024 09:29 Vizualizări1621 Autor: Ziarul National
Maestrul Nicolae Botgros acuză autoritățile de frontieră din România că au ținut peste două ore la vama Albița autocarul cu membrii Orchestrei „Lăutarii”. Internauții: „De ce nu cereți scoaterea vămii?” Facebook


Orchestra „Lăutarii”, care se întorcea în noaptea de duminică spre luni de la un concert de la București, a stat la vama Albița mai bine de două ore, fapt care l-a înfuriat pe maestrul Nicolae Botgros.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, scrisă la ora 3.00 dimineața, dirijorul Orchestrei „Lăutarii” s-a plâns că „nu-i ia nimeni în seamă” și a comparat situația artiștilor „lăudați de toți” cu a diplomaților, care au mereu coridor verde la frontieră.

„Am ajuns unde-am ajuns... Orchestra Națională „Lăutarii”, lăudată de toți cetățenii, de toți diplomații, demnitarii de la noi și din partea cealaltă de Prut, recent, venind de la un mare concert de la București, succes de nu mai încape în noi și stăm la vama de 2 ore și ceva fără să ne întrebe cineva, măcar un cuvânt... Cum să mai crezi că suntem cineva în lumea asta, dacă nu ne ia în seamă nimeni... Și asta nu e prima oară, de multe ori suntem ajutați, mai bine spus noi ne rugăm de cineva să ne ajute, dar așa nu se mai poate... Noi avem de lucrat foarte mult peste Prut și avem deja probleme mari, că nu se mai poate de răbdat. Eu trebuie de fiecare dată să mă rog pentru a trece frontiera la diferiți vameși, polițiști de frontieră. Spuneți-mi, vă rog, ce-ar mai trebui să facem noi ca să ajungem și noi diplomați, deoarece nu cred că vreun diplomat poate face ce facem noi la ora actuală”, era oful scris de Nicolae Botgros în dreptul unei poze care-l surprindea obosit, târziu în noapte, într-un autocar.

Unii internauți i-au luat apărarea, numindu-l „om legendă” care ar trebui să se bucure de anumite privilegii, în timp ce unii i-au transmis să nu ceară facilități numai pentru el, dar pentru toți cetățenii, mai exact să solicite lichidarea vămilor între cele două maluri ale Prutului.

Nicolae Botgros, de ce cereți pașapoarte diplomatice și nu cereți scoaterea vămii în acest text disperat?”, l-a întrebat Andrei Captarenco.

„Maestrul Nicolae Botgros se plânge că sunt rânduri mari la Prut. Dar soluția nu e de a cere privilegii față de restul cetățenilor, dar cum o spuneți chiar Dvs.: La frați nu se pun hotare! Cereți asta de la toți politicienii care vă tot cheamă să le cântați. Nici găselnița R. Moldova în UE nu rezolvă nimic, sunt cozi și la frontiera româno-ungară... Jos hotarul de la Prut!”, a scris un alt internaut, Vasile Calmațui.

Dirijorul Orchestrei „Lăutarii” a revenit la subiect și a explicat faptul că, în timp ce muzicanții așteptau la vama Albița, mai multe autocare au trecut fără rând, inclusiv al unei alte orchestre din R. Moldova.

„Când am intrat cu autocarul în vamă la Albița, erau 5 -6 autocare. Am tras și noi autocarul la rând și șoferii noștri s-au dus și le-au comunicat vameșilor și polițiștilor de frontieră. Ni s-a răspuns că nu pot face nimic și să stăm la rând. Așa am și făcut, nu e prima oară când stăm la rând, mai ales la ieșire din țară... Între timp, au trecut câteva autocare fără rând (autocare de cursă), a mai trecut și un alt autocar cu muzicanți (orchestră) de la noi din țară și au trecut repede, ca pușca, fără probleme. Noi mai aveam încă două autocare în față. Atunci m-am adresat eu personal polițiștilor cu un ton mai ridicat, fiind obosit complet (10 ore am stat în picioare la concertul de la Buftea și Sala Palatului). Daaa... Până la urmă, s-a găsit o doamnă care ne-a dat drumul, după două ore și ceva”, a povestit Nicolae Botgros, care nu a avut ulterior probleme la vama Leușeni.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

17.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Pentru cine sună ala...

14.06.2024 09:03 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce diferă preferi...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md