20:18:06 04.07.2020
 
Stiri

Ludovic Orban, la Chişinău: PNL sprijină parcursul Republicii Moldova de integrare în UE

Știri 21.04.2019 20:00 Vizualizări761 Autor: Ziarul National
Ludovic Orban, la Chişinău: PNL sprijină parcursul Republicii Moldova de integrare în UE Adevarul


Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, duminică, la Chişinău, că este îngrijorat cu privire la evoluţiile din Republica Moldova, după invalidarea alegerilor pentru Primăria Chişinăului, în care Andrei Năstase a fost ales primar general, subliniind că PNL sprijină parcursul Republicii Moldova de integrare în Uniunea Europeană.

„Partidul Naţional Liberal sprijină cu toată puterea la nivel european parcursul Republicii Moldova de integrare în Uniunea Europeană. De asemenea, sprijinim procesul de democratizare, procesul de pătrundere pe scară largă a Republicii Moldova a tuturor valorilor, principiilor care stau la baza funcţionării Uniunii Europene, pentru ca fiecare cetăţean al Republicii Moldova să poată să beneficieze de asocierea de astăzi cu Uniunea Europeană şi în perspectivă de şansa ca Republica Moldova să devină stat al Uniunii Europene”, a afirmat Orban la o conferinţă de presă organizată la Chişinău, scrie agerpres.ro.

El a spus că actul de voinţă al cetăţenilor din Republica Moldova este nesocotit atât de forţele oligarhice, cât şi de forţele politice proruse.

„Îmi mărturisesc profunda îngrijorare faţă de evoluţiile din Republica Moldova, după ce am asistat la invalidarea alegerilor pentru Primăria Chişinăului, în care Andrei Năstase a fost ales primar general al Chişinăului, prin voinţa exprimată de cetăţenii din Chişinău. Iată că astăzi, după alegerile pentru Parlamentul Republicii Moldova, alegeri în care cetăţenii Republicii Moldova s-au exprimat, actul de voinţă al cetăţenilor este nesocotit şi atât forţele oligarhice, cât şi forţele politice pro-ruse, încearcă să calce în picioare voinţa exprimată de cetăţeni, împiedicând funcţionarea Parlamentului Republicii Moldova. Este un act de încălcare a celor mai elementare principii democratice, care trebuie să stea la baza funcţionării Republicii Moldova, şi reflectă un joc politicianist perfid, atât din partea PSRM, cât şi din partea PDM, care arată că nu le pasă de ceea ce au vrut oamenii şi care împiedică, practic, funcţionarea democratică a Republicii Moldova”, a adăugat liderul PNL.

El a susţinut că, în prezent, la Chişinău, nu există Parlament, Guvern legitim sau preşedinte.

„Se poate spune astăzi că, practic, nu există un Parlament, deşi cetăţenii şi-au exprimat voinţa, există un Parlament care nu funcţionează din cauza unui boicot, de data aceasta din ce în ce mai explicit, al celor două formaţiuni politice, care practic acţionează împotriva interesului general al cetăţenilor din Republica Moldova. De Guvern nu se poate spune că există un Guvern legitim pentru că Guvernul trebuie să fie rezultatul actului de voinţă al cetăţenilor, iar de preşedinte ce să mai vorbim, nu ştim dacă este preşedintele Republicii Moldova sau preşedintele lui Plahotniuc.Suntem profund îngrijoraţi, toată această stare de lucruri riscă să afecteze viaţa de zi cu zi a cetăţenilor şi mai ales riscă să compromită şansele fiecărui cetăţean al Republicii Moldova de a se deplasa înspre Europa, cu tot ceea ce înseamnă libertate, democraţie, respect faţă de cetăţean, prosperitate şi şansa la o viaţă decentă”, a mai spus Ludovic Orban.

Maia Sandu a afirmat la conferinţa de presă că Partidul Acţiune şi Solidaritate, la fel ca Partidul Naţional Liberal, este parte a familiei Partidului Popular European şi trebuie să se sprijine reciproc.

„Chiar dacă Republica Moldova nu este ţară membru a Uniunii Europene, mulţi cetăţeni ai Republicii Moldova sunt şi cetăţeni ai României şi, respectiv, sunt cetăţeni ai Uniunii Europene şi este o onoare pentru noi să participăm la procesul de alegere a următorului Parlament European. Noi suntem îngrijoraţi de lucrurile care se întâmplă în Uniunea Europeană în general, pentru că există politicieni populişti, politicieni corupţi, care îşi doresc să slăbească Uniunea Europeană, pentru că nu vor să mai respecte valorile europene, pentru că nu mai ţin la aceste valori şi tocmai de aceea ne dorim ca în următorul Parlament să ajungă parlamentari responsabili, aşa cum a fost domnul Mureşan, pentru că a fost, probabil, cel mai bun prieten al Republicii Moldova în Parlamentul care îşi finalizează acum lucrările”, a adăugat Maia Sandu.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


Titirez 21.04.2019 22:08

Până la BASESCU nimeni nu dadea 2 lei ...speranță pe REPUBLICA MOLOTOVA ! Acum , brusc, toti se-nghesuie să faca propagandă europarlamentară la ... CHISINĂU !!

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.07.2020 09:33 Nicolae Negru Nicolae Negru // În impas, regimul Do...

02.07.2020 09:35 Ziarul National Alecu Reniță: Cei care cunoaşteţi pla...

01.07.2020 13:56 Ziarul National Vasile Nedelciuc: OPRIȚI CĂRUȚAȘUL

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md