16:58:08 18.01.2020
 
Stiri

VIDEO // Premierul Maia Sandu prezintă raportul pentru cele 100 de zile de mandat: „Acest Guvern este cel mai ONEST pe care l-a avut R. Moldova vreodată”

Politică 24.09.2019 11:17 Vizualizări771 Autor: Ziarul National
VIDEO // Premierul Maia Sandu prezintă raportul pentru cele 100 de zile de mandat: „Acest Guvern este cel mai ONEST pe care l-a avut R. Moldova vreodată”


Prim-ministrul Maia Sandu prezintă la Guvern raportul de activitate pentru 100 de zile de mandat în fruntea Executivului.

Maia Sandu a ales să-și înceapă discursul cu o poveste, ca să redea starea R. Moldova în momentul când a venit în fruntea Guvernului: o corabie cu vreo doi saci de merinde și un butoi pe jumătate plin cu vin, ascunse într-o cămară, iar cheia era la șeful șobolanilor.

Continuând metafora, premierul a spus că a găsit marinari care să astupe găurile „săpate de șobolani” în corabie: „Am reușit să ieșim din furtună”.

Printe reușitele Guvernului, premierul a enumerat inițierea unei reforme ambițioase a justiției, deschiderea căii pentru alegerea unui procuror general profesionist și integru, chiar dacă „sistemul se opune și încearcă să-și găsească noi stăpâni”.

Totodată, Guvernul a stopat schemele dubioase de la „Moldtelecom”, „Metalferos”, Aeroport și „Arena Chișinău, dar și mai multe achiziții publice.

„Am dat afară sute de funcționari implicați în abuzuri”, a continuat premierul.

De asemenea, în cele 100 de zile, Guvernul „a scos R. Moldova din izolare internațională” și a deblocat granturi în valoare de 1,4 miliarde de lei, dar și credite de 2 miliarde de lei, bani care vor merge la acoperirea deficitului bugetar lăsat de guvernarea democrată anterioară.

„Oamenii sunt mai liberi și au încetat să se mai teamă. (...) Acest Guvern este cel mai onest pe care l-a avut R. Moldova vreodată”, a încheiat Maia Sandu.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.01.2020 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dilema lui Dodon în ...

15.01.2020 11:30 Ziarul National Victor Chirilă // Opriți-l pe șahmati...

13.01.2020 09:10 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce Maia Sandu ar ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că R. Moldova are nevoie de mai multe aeroporturi internaționale, inclusiv la Sud și la Nord, așa cum propune președintele Igor Dodon?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md