07:35:04 09.04.2020
 
Stiri

VIDEO // La Chișinău a fost INAUGURAT Centrul Național de Inovații Digitale în Educație „Clasa Viitorului”. Peste 1 000 de profesori vor fi instruiți anual

Știri 19.04.2019 18:22 Vizualizări1119 Autor: Ziarul National
VIDEO // La Chișinău a fost INAUGURAT Centrul Național de Inovații Digitale în Educație „Clasa Viitorului”. Peste 1 000 de profesori vor fi instruiți anual


Elevii din R. Moldova vor beneficia de lecții interactive și vor putea să-și dezvolte abilitățile digitale, dar și gândirea critică și creativitatea. Acest lucru devine posibil odată cu inaugurarea Centrului Național de Inovații Digitale în Educație „Clasa Viitorului”, unde vor fi instruiți anual și peste 1 000 de profesori în utilizarea tehnologiilor digitale în procesul educațional.

Prezent la deschiderea Centrului, premierul Pavel Filip a menționat că în epoca informațională elevii nu mai pot învăța în baza metodelor vechi, iar în viitorul apropiat 90% din locurile de muncă vor necesita competențe digitale, abilități care pot fi însușite în „Clasa Viitorului”.

„Este de datoria noastră să oferim condițiile necesare ca să producem generații capabile să creeze, să se reinventeze și să dea dovadă de creativitate. Instrumentele pe care le oferă domeniul tehnologiei informației desigur că sunt foarte bune şi nu putem să nu le folosim astăzi în procesul educațional”, a spus Pavel Filip.

Oficialul s-a referit și la necesitatea schimbării curriculei și reingineriei procesului educațional. „Îmi doresc ca instituţiile de învăţământ să producă creieri. Ulterior, produsele care sunt exportate din R. Moldova să aibă la baza lor materie primă precum: ingeniozitatea, creativitatea și inventivitatea”, a declarat premierul.

Centrul Național de Inovații Digitale în Educație „Clasa Viitorului” este amplasat în cadrul Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă” și este dotat cu echipamente digitale educaționale.Valoarea investițiilor depășește 12 milioane de lei, bani alocați de partenerii externi și din bugetul de stat.

Proiectul-pilot „Clasa Viitorului” a fost inițiat în 2017 în 11 instituții de învățământ general, iar beneficiari sunt în prezent peste 2 200 de elevi și 110 profesori.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
06.04.2020 09:28 Nicolae Negru Nicolae Negru // Statuia mareșalului ...

04.04.2020 18:14 Ziarul National Victor Chirilă // Creditul rusesc est...

03.04.2020 09:36 Nicolae Negru Nicolae Negru // Starea de sănătate a...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți mulțumiți de felul în care acționează autoritățile R. Moldova pentru combaterea extinderii pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md