07:54:00 17.06.2024
Stiri

La Bruxelles demarează cea de-a VIII-a reuniune a Consiliului de Asociere R. Moldova - UE. Autoritățile de la Chișinău vor semna Parteneriatului de Securitate și APĂRARE dintre R. Moldova și UE

Actualitate 20.05.2024 17:53 Vizualizări1003 Autor: ZiarulNational
La Bruxelles demarează cea de-a VIII-a reuniune a Consiliului de Asociere R. Moldova - UE. Autoritățile de la Chișinău vor semna Parteneriatului de Securitate și APĂRARE dintre R. Moldova și UE


Cea de-a VIII-a reuniune a Consiliului de Asociere Moldova - Uniunea Europeană va avea loc în perioada 20 - 21 mai la Bruxelles. Delegația R. Moldova este condusă de prim-ministrul Dorin Recean.

Potrivit Guvernului, agenda vizitei include întrevederi cu președintele Consiliului European, Charles Michel, vicepreședintele Comisiei Europene, Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, Josep Borrell, comisarul european pentru Vecinătate și Extindere, Oliver Varhelyi, comisarul european pentru Economie, Paolo Gentiloni.

,,Oficialii vor discuta despre evoluția relațiilor dintre R. Moldova și UE, prin prisma implementării Acordului de Asociere și a Zonei de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător, precum și despre mersul pregătirilor privind deschiderea negocierilor de aderare", arată Guvernul.

Tot la Bruxelles va avea loc semnarea Parteneriatului de Securitate și Apărare dintre R. Moldova și UE, dar și a Acordului privind participarea R. Moldova la componenta de ocupare a forței de muncă și inovare socială a Fondului Social European, care vor facilita accesarea de către țara noastră a fondurilor pentru implementarea politicilor sociale.

Din delegația oficială a R. Moldova mai fac parte viceprim-ministra pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov, viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe, Mihai Popșoi, viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Oleg Serebrian, viceprim-ministrul, ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, ministra Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, ministrul Energiei, Victor Parlicov, ministrul Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu.


Stiri relevante
16.06.2024 10:22 711 Mașa și Medvedev

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
14.06.2024 09:03 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce diferă preferi...

10.06.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Europenii vor schimb...

08.06.2024 14:24 Ziarul National Nicolae Enciu // 80 de ani de la deba...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md