23:15:50 01.03.2024
Stiri

Jon Chicatdipigard se consolidează și se dezvoltă

Actualitate 26.11.2023 10:07 Vizualizări1367 Autor: Ziarul National
Jon Chicatdipigard se consolidează și se dezvoltă


Trustia, elegii politikoase

Cât de puține voturi au nevoie liderii mega-partidelor noastre ca să se umfle în pene! Curcanul lui Plahotniuc de cândva (la figurat vorbind), răsconsolidatul și răsdezvoltatul Jon Chicatdipigard a declarat, zilele trecute, că nu are de gând să coopereze cu PAS în consiliile raionale și municipale, ci numai cu PSRM, PCRM și celelalte mega-partide de stânga și de dreapta, fiind sigur că și liderii respectivi vor proceda reciproc avantajos. „Vă asigur că nu va vota pentru ei (reprezentanții PAS - n.r.) o bună parte din partidele de dreapta. Se discută cu Partidul Nostru, cu PSRM, cu Platforma DA, cu CUB și mai sunt partide”, a afirmat Chicatdipigard, în cadrul unui interviu strategic, mai bine intenționat, decât conceput, citat de deschide.md.

De ce nu îi place PAS lui Jon Chicatdipigard? Fiindcă PAS pune bețe în roate partidelor și presei lui Ilan Șor, închide site-urile FSB, ceea ce nu e democratic și nu e mioritic. În loc să întoarcă și celălalt obraz, guvernanții PAS răspund la lovitura lui Șor și FSB cu lovitură, se revoltă sincer Chicatdipigard.

Iar orientările geopolitice nu contează, „pentru că în consiliile locale și raionale nu trebuie să faci politică, dar trebuie să muncești pentru oameni și localități”, a subliniat el în cunoștință de cauză. „Eu așa înțeleg democrația. Dacă oamenii l-au ales pe cineva în consiliu, înseamnă că trebuie să reieșim din opinia lor. Altfel, dacă ignorăm această voință a poporului, care e rostul alegerilor? Dacă ei au votat pentru un consilier PSRM, ce vreți să facem?”, a punctat cu o oarecare iscusință Chicatdipigard, justificând simpatia și preferința sa pentru Dodon-cel-cu-kuliok.

Dar pentru PAS cine a votat? Nu tot oamenii, nu poporul? Dacă ignorăm voința lor, care sunt cu mult mai mulți, care e rostul alegerilor? – ne întrebăm noi în mod analogic. De ce faci politică în consiliile locale și raionale, în loc să muncești pentru oameni și localități, tovarășe Chicatdipigard? Fii coerent și consecvent, măcar cinci minute, măcar pe durata unui interviu! Dacă ești capabil, firește.

Acum stau și mă gândesc ce legătură este între autohtonul Chicatdipigard și Maria Zaharova de la MID, care a admonestat zilele trecute guvernarea PAS pentru acțiuni nedemocratice de interzicere și blocare, „sub anumite pretexte”, a unor canale rusești și site-uri de știri rusești. „Are loc o discriminare pe față, din punct de vedere al limbii vorbite”, s-a revoltat Maria Zaharova. Sincer sau fățarnic, era greu de spus, căci părea obosită de războiul din Ucraina.

Al vostru chicatdinpod, Ion Buraga


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
01.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Spețoperația hibridă...

26.02.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // După Maria Zaharova,...

23.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Doi ani de război se...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md