18:38:56 04.07.2020
 
Stiri

Joburile care predispun femeile la boli cardiovasculare

Știri 19.11.2019 07:29 Vizualizări1038 Autor: Ziarul National


Joburile care predispun femeile la boli cardiovasculare

Anumite locuri de muncă pot afecta sănătatea inimii în cazul femeilor şi, din fericire, studiile evidenţiază care sunt acelea şi la ce riscuri suntem expuse. Femeile care au anumite profesii se confruntă cu un risc mai mare de dezvoltare a problemelor de inimă, arată un nou studiu. Aşa cum bine ştim, bolile de inimă reprezintă o reală problemă în întreaga lume, în special în rândul populaţiei în vârstă.

În timp ce oamenii de ştiinţă ştiu că anumiţi factori pot creşte riscul de apariţie a bolilor de inimă, de la o dietă haotică, până la lipsa activităţii fizice şi fumatul, există încă un factor de risc care necesită la fel de multă atenţie ca cele menţionate anterior, iar aceasta este ocupaţia individului.

Studiile recente arată că există o posibilă legătură între ocupaţia unei persoane şi riscul crescut de apariţie a bolilor de inimă şi a altor probleme cardiovasculare. De exemplu, cercetătorii au descoperit în Japonia că indivizii care ocupau poziţii manageriale, indiferent de industrie, se confruntau riscuri mai mari de apariţie a bolilor de inimă. Centru de Prevenţie şi Control al Bolilor notează că încă nu este clar dacă doar ocupaţia reprezintă un factor de risc care contribuie la apariţia problemelor de inimă şi încurajează extinderea cercetării pe această zonă.

Cercetătorii au încercat să descopere o posibilă asociere între sănătatea inimii şi diferitele locuri de muncă, la studiu luând parte peste 65,000 de femei cu vârstă medie de 63 de ani, aflate deja la menopauză. Astfel, s-au analizat factorii de stil de viaţă precum fumatul, greutatea, ativitatea fizică şi nutriţia, dar şi factorii de risc ai sănătăţii ca tensiunea arterială, valoarea colesterolului şi glicemia. De asemenea, echipa de cercetare a luat în calcul şi 20 dintre cele mai comune ocupaţii ale participanţilor. În total, cercetătorii au observat că aproximativ 13% dintre femeile care au participat la studiu nu prea aveau probleme de sănătate cardiovasculară.

36% dintre femeile care făceau muncă socială erau mai predispuse să se confrunte cu problemele de inimă spre deosebire de cele care erau casieriţe, care aveau 33% şanse de risc de boli cardiovasculare. Asistente medicale şi psihiatre se clasau la 16% şanse de a dezvolta problemele de inimă.

Susa: csid.ro

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.07.2020 09:33 Nicolae Negru Nicolae Negru // În impas, regimul Do...

02.07.2020 09:35 Ziarul National Alecu Reniță: Cei care cunoaşteţi pla...

01.07.2020 13:56 Ziarul National Vasile Nedelciuc: OPRIȚI CĂRUȚAȘUL

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md