14:23:17 06.02.2023
Stiri

Înțelegerea dintre Chișinău și Tiraspol privind cedarea întregului volum de gaze rusești, în schimbul curentului de la MGRES, APLAUDATĂ de Ambasadorul SUA în R. Moldova. Mesajul postat de Kent D. Logsdon în română, rusă și engleză

Actualitate 06.12.2022 18:02 Vizualizări3475 Autor: Ziarul National
Înțelegerea dintre Chișinău și Tiraspol privind cedarea întregului volum de gaze rusești, în schimbul curentului de la MGRES, APLAUDATĂ de Ambasadorul SUA în R. Moldova. Mesajul postat de Kent D. Logsdon în română, rusă și engleză


Ambasadorul Statelor Unite în R. Moldova, Kent D. Logsdon, consideră că cedarea întregului volum de gaze rusești Transnistriei, în schimbul energiei electrice pentru consumatorii de pe malul drept al Nistrului, ar fi un pas important al Chișinăului în consolidarea securității energetice.

Kent D. Logsdon a discutat astăzi la telefon cu viceprim-ministrul Andrei Spînu și a felicitat R. Moldova cu ocazia încheierii unui acord cu „Moldavskaya GRES” pentru furnizarea energiei electrice.

„Acest acord reprezintă un pas important în eforturile R. Moldova de a-și consolida securitatea energetică și de a minimiza creșterea prețurilor pentru consumatori”, a precizat diplomatul american, într-un mesaj postat pe Facebook în română, rusă și engleză.

Ambasadorul a promis sprijinul continuu al SUA pentru necesitățile de energie și electricitate ale R. Moldova.

Și vicepremierul Andrei Spînu a confirmat discuția cu Ambasadorul SUA.

„Am avut o discuție la telefon cu Ambasadorul SUA în R. Moldova, Kent D. Logsdon. I-am mulțumit pentru tot suportul pe care îl oferă republicii noastre pentru depășirea crizei energetice. O echipă de experți, din cadrul programului USAID Securitatea Energetică a R. Moldova, lucrează cot la cot cu echipa și colegii mei. Împreună suntem mai puternici”, a punctat Spînu.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Facultatea economie UT 06.12.2022 19:37

Contractul cu MGRES-ul ieri a fost înalt apreciat de Comunitatea Energetică Europeană, care e o organizație de experți occidentali in politici energetice, azi și de ambasadorul SUA. Aceste fapte arată cât de mizerabili și toxici sunt ”EXPERȚII” moldoveni gen Chicu, Ioniță, chiar și Sturza, și îndeosebi de m”marii” politicieni democrați șu de ”ai noști”, așa ca A. Slusari, I. Munteanu, D. Plângău, Ș. Gligor ș.a. patrioți de serviciu.

Ion 06.12.2022 20:31

E și extrem de înțeleaptă această “decizie”: cei de pe malul drept să plătească circa 30 lei pentru 1 m cub, iar cei din stânga doar 1 leu și 07 bani… Cei circa 8 mlrd $ vor fi plătiți tot de către cei care au votat passssssss…..

Veteran-Echip 06.12.2022 21:37

Ion, pe lângă faptul că te repeți și de mai bine de un an de zile vii cu unele și aceleași ”comentarii”. Iar dacă te dai mai ”competent” ca ambasadorul SUA, cel puțin numeștete IVAN, dar nu Ion.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
06.02.2023 11:28 Ziarul National Analiză de la București, despre șanse...

06.02.2023 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ce-i de făcut?

03.02.2023 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fiindcă Putin se tem...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că actuala guvernare a R. Moldova trebuie să schimbe Guvernul în anul 2023?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md